Фенове и татуисти си дадоха среща на националния Tattoo Fest

Pinterest LinkedIn +

В рамките на над 6 часа в зала Христо Ботев вчера (8 окт.) се проведе шестото поредно издание на националния Tattoo Fest. В спортното съоръжение се събраха стотици почитатели на татуировките, пиърсинга и други видове екстремни увлечения, като през целия ден няколко студиа работеха и на място.

Две бяха основните платформи и десетки павилионите, с разглежданeтo на които човек можеше да придобие представа за целия процес на създаване на татуировка и пиърсинг, както и да вземе решението да си направи на място.

На по-голямата и централна платформа, иначе казано сцена, своето изкуство демонстрираха коафьори на коси, бради и мустаци в трайбъл стил, 2 групи - пънк-формацията Фрапето и индъстриъл дарк електро метъл проекта shemale Zero, а дефилета направиха моделите от магазини На тъмно и Gorgon, и десетките участници в конкурса за татуировка.


Tattoo Fest 2005 Снимка: Avtora.com

Всичко, случващо се там, можеше да бъде наблюдавано на огромна видео стена в реално време, благодарение на операторската камера, следваща водещия на събитието - фронтменa на Suffer H и водещ на предаването за рок и метъл музика "Фрактура"  - Васко Катинчаров.

На другата платформа пък по време на фестивала няколко десетки ентусиасти добавиха нови обеци и татуировки по тялото си. Ако при татуирането числено превъзходство все още има силният пол, то пиърсинга се радва на по-силен интерес и смелост от страна на нежния. Най-предпочитаното от дамите място според статистиката е езикът, следван от веждите и други части около устата. Най-нестандартно решение за пиърсинг, обаче, демонстрира тийнейджър, който перфорира тилната част на врата си.


Tattoo Fest 2005 Снимка: Avtora.com

Допълнителна атракция за посетителите, на повечето от които личеше, че не са попаднали на фестивала случайно, представляваха още работите на най-известния български боди-арт художник Мирчо Мирчев, който направи airbrush шоу, изрисувайки, капак на автомобил и женски тела.

Също с рисунки се отличиха и 12 ентусиасти от публиката, които рисуваха по зададена тема, а също и професионалистите, които демонстрираха уменията си в рисунките по кожа с къна.

Малко след 19:00 часа за татуистите и техните модели настъпи дългоочакваният момент на истината, в който няколко десетки татуировки се съревноваваха в категориите Shadow, Цветна, Реалистична, Мащабна, Трайбъл и направена на място. Най-голямо впечатление и на публиката, и на съдиите, направи едър македонец, чието тяло беше изрисувано от горе до долу и който си тръгна с 2 награди, но също и няколкото смело изрисувани красиви женски тела, както и седелищните части на друг участник, изрисувани концептуално с няколко мухи.

Журито, което определи наградите и се подписа под специалните грамоти, се състоеше от трима татуисти - македонец, сърбин и българин, работещ в България. За оценяването от най-голямо значение за тях бяха оригиналността и майсторското изпълнение на татусите, с предимство за авторските теми, като те не знаеха коя татуировка на кое студио е дело.

С представянето на участниците и връчването на наградите се беше нагърбил отново Васко Катинчаров, който още тази вечер (9 окт.) ще се върне в зала Христо Ботев, където Suffer H ще бъдат подгряващи за британските метъли Paradise Lost.

6-тият национален Tattoo Fest протече под организацията на Inky dragon tattoo & bodypiercing studio и неговият създател Емил Сепаревски, в частност, чиито работи също получиха много висока оценка и награди от конкурса за татуировка. Неговите амбиции предвиждат както следващи издания на събитието, така и неговото разрастване и все по-голямо популяризиране.

 

Сподели.