Fast & Furious 6 - скорост, ярост, шеметни каскади и Вин Дизел срещу Люк Евънс

Pinterest LinkedIn +

Шестата част на хитовия франчайз събира отново звездния каст начело с Вин Дизел (Vin Diesel), Пол Уолкър (Paul Walker) и Дуейн Джонсън (Dwayne Johnson). Режисьор на лентата е Джъстин Лин (Justin Lin), а визията, както винаги, е повече от зрелищна.

Дори да не сте фенове на поредицата, със сигурност знаете какво можете да очаквате от Fast & Furious 6 - мощни коли, високи скорости, изпълнен с напрежение и обрати екшън и сериозна мащабност на действието. Онези от вас, които познават и следят франчайза, няма как да останат разочаровани, още повече, че лентата може да бъде гледана и в 4D формат.

На режисьорския стол за пореден път е Джъстин Лин (Justin Lin), който е най-известен с работата си над предишните части от поредицата Fast & Furious и Fast Five. Сценарият на филма е поверен на Крис Морган, когото освен с The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious и Fast Five повечето от вас вероятно свързват и с екшъна Wanted с Анджелина Джоли (Angelina Jolie).

Едно от основните неща в целия франчайз са каскадите, които, дори да не вярвате, че е възможно, стават все по-зрелищни във всяка следваща част. Fast & Furious 6 не прави изключение, така че подгответе се не само за шеметни автомобилни гонки, но и за изобилие от рисковани прехвърляния от едно движещо се возило на друго, преследване на танк по магистрала и сваляне на излитащ самолет.

Излишно е да споменаваме, че всичко това няма как да мине без жертви, но пък броят на по чудо оцелелите също е значителен.

Този път историята започва от събирането на добре познатата банда на Дом Торето (Вин Дизел) след последния им голям удар. Докато се наслаждават на заслужена почивка в различни краища на света (защото след предишните си подвизи не могат да се върнат в САЩ), неочаквано се появява ново предизвикателство, което е твърде изкушаващо. Особено за Дом.

Агент Хобс (Дуейн Джонсън) открива Дом и Брайън (Пол Уолкър) и им предлага да му помогнат в залавянето на изключително опасен престъпен гений (Люк Евънс). Предложение, което те не са склонни да приемат, докато Хобс не разкрива, че част от престъпната група, която се опитва да спре, е Лети (Мишел Родригес) - любимата на Дом, която всички са смятали за мъртва.

Това, заедно с възможността да изчистят досиетата си, за да могат да се върнат у дома, се оказва повече от достатъчна мотивация за Дом. Той прави всичко по силите си да събере екипа и да го амбицира да спре престъпника.

Задача, която никак няма да е лека, колкото и впечатляващи да са уменията на Дом и компания. Най-вече защото, както споменахме, на злодеите съвсем не им липсва мащаб, при това не само технически. Оказва се, че имат внедрен човек в екипа на Хобс.

Освен зрелищно преследване с коли на фона на нощен Лондон и невъзможно бързи автомобили във Fast & Furious 6 ще видите и няколко нови лица. Ролята на злия гений е поверена на Люк Евънс (Luke Evans), когото повечето от вас вероятно са гледали в ролята на Зевс в Immortals. Другото ново попълнение в актьорския екип е Джина Карано (Gina Carano), която гледахме в Haywire с Чанинг Тейтъм (Channing Tatum).

Останалата част от екипа ви е добре позната - Вин Дизел, Пол Уолкър, Дуейн Джонсън, Мишел Родригес, Лудакрис и Джордана Брустър се завръщат в пълния си блясък и с много висока скорост. Този път са от правилната страна на закона и, макар че залогът е много висок, рискът си струва, защото наградата е свободата им.  

Сподели.