Фантомът на Операта се завръща! Не в Париж, в Ню Йорк!

Pinterest LinkedIn +

Фантомът на Операта се завръща! Британският композитор Андрю Лойд Уебър (Andrew Lloyd Webber) представи в Лондон проекта за най-новия си мюзикъл "Love Never Dies".

Той ще има тежката задача да продължи сюжетната линия на може би най-легендарната му творба "The Phantom of the Opera", написана по романа на Гастон Льору.

Книгата, публикувана за първи път през 1911 година, разказва за мистериозна фигура, която тероризира парижката опера с опитите си да направи известна младата певица, в която е влюбен.

Лондонската премиера на пиесата е обявена за 9 март, а тази на Бродуей - за 11 ноември, 2010-та година.

На пресконференцията в британската столица Уебър разкри, че е работил по проекта цели 17 години, но окончателно го е довършил едва преди три години, когато на помощ му се е притекъл британския комик и драматург Бен Елтън.

Действието на новата пиеса ще се развива не в Париж, а в Ню Йорк. Главната роля - на призрака ще изпълни иранеца Рамин Каримлу, който се изяви и в оригинала, а партията на младата певица Кристина е поверена на американската актриса Сиера Боргес.

Иначе по книгата на Льору са направени редица адапатации, като най-широка популярност добива именно тази от 2004 година, за която работи Андрю Лойд Уебър. Тя е номинирана и за три отличия Оскар, макар да не успява да се пребори в нито една категория. 

Сподели.