Fantastic Four

Pinterest LinkedIn +

жанр: 3rd person action
Година: 2005 г.
Производител/Издател: Beenox/ Activision
Системни изисквания: P 1.5. Ghz, 384 MB RAM, 64 mb Video

Като един порядъчен фен на Marvel комиксите и все още пазещ детската наивност в себе си се запътих това лято към киносалона да гледам поредната екранизация на един от най-големите им франчайзи. Около час и половина и две пакетчета пуканки по-късно се изнесох тихомълком от киносалона, озъртайки се плахо да не ме засече някой познат. Да, знам, че е лято и просто е сезонът на леките напитки, филми и жени, но след ужасно зеленият и прост "Hulk", контрастиращ на изненадващо оригиналния и приятен "Spiderman", все пак се надявах този филм да е добър.

Запазил някаква надежда, с прибирането си удома инсталирах играта, носеща същото име. И ето първото ми впечатление - за да няма случайно незарибени хлапета, тя следва мотамо случващото се във филма. И явно заредени от режисьорското чекиджийско настроение, разработчиците са решили да направят всичко възможно заглавието да не надскочи лентата.

Първо, това е 3rd person action игра, или с други думи - наблюдавате задните части на един от семейството супер герои. Второ това е конзолен порт, или с други думи - графиката, управлението и камерата е имало как да бъдат на много по-добро ниво, но някой зверски го е домързяло да го направи. Трето, "The Incredibles" (и играта и филмът) са по-добрият продукт.

Срещу многото, но за сметкана това болезнено тъпи противници, ще размахате супер силите на един от четиримата фантастици. А те са гумени крайници за таткото, невидимост и силови полета за мамата ("Чиниите, мило, ще измиеш ли чиниите... а, къде изчезна?") и възможноста на син номер 1 да се превръща в жива факла, претопляйки чая за семейната закуска, например. Син номер 2, носещ зареденото с дълбок смисъл и философия име - Нещото, просто си е голям, тъп и удря лошо.

Фабулата, както вече споменах, следва плътно тази на филма и страхливо внимава да не излезе от неговите коловози. Геймплеят е забавен първите 20 минути и мъчителен през останалите 9 часа и 40 минути (нещо като микро брак, само обърнете минутите в месеци). И на всичкото отгоре босовете са дебилно лесни, с което играта се позиционира в таргет групата на малки деца до 14 години и приятелки, цъкнали случайно не на чат иконката, а на тази на играта. Дори фенщината не помага!

www.f4thegame.com

Сподели.