F1 2013

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Автомобилен симулатор Година: 2013 Разработва: Codemasters Издава: Codemasters Платформа: PC | PS3 | XB360

В света на рейсинг игрите винаги е съществувала тънка, но осезаема разлика между аркадни заглавия като прословутия Need for Speed и свръхреалистични симулатори "тежка категория" от ранга на култовата Colin McRae Rally серия.

Съответно всички почитатели на автомобилния спорт добре знаят към коя точно гейм серия да се обърнат в зависимост от това дали искат просто неангажиращо развлечение или сериозно предизвикателство, което ще ги провокира да покажат най-доброто, на което са способни.

Именно едно такова предизвикателство е серията F1, а нейното последно превъплъщение, скромно наречено F1 2013, не изневерява на принципите ѝ. Вместо да се опитва да прави нови (и никому ненужни) геймплейни революции новата F1 стъпва здраво върху базата на миналогодишното издание на поредицата, запазвайки всички нейни плюсове и прибавяйки някои дребни, но съществени промени.

За F1 ветераните това вероятно е много добра новина, защото ще им позволи буквално за секунди да се ориентират в F1 2013. Така нареченият Career Mode (един от основните геймплейни режими в играта) е почти идентичен с този от F1 2012 – от поддръжката на split screen кооператив, при който двама играчи се състезават на един и същ монитор, до страхотния онлайн мултиплейър за до 16 участници. Иначе казано – търсите ли новости, няма да ги намерите тук.

Ако искате нещо наистина различно и вълнуващо, погледнете в секцията Scenario Mode. Както подсказва името на режима, той включва серия сценарии, в които ще трябва да се справите с различни предизвикателства, всяко от които с нарастваща сложност.

Вариантите, които играта предлага в това отношение, са изненадващо разнообразни и без изключение – интересни.

За щастие, Codemasters не са спрели само до тук, а са прибавили и още един безкрайно готин елемент: игрално съдържание с вълнуващ привкус на носталгия. Благодарение на това F1 2013 ще ви пренесе в една от най-интригуващите епохи от историята на Формула 1: 80-те и 90-те години на миналия век.

Класически болиди, класически пилоти и класически писти – истинско гейм пиршество за всеки F1 маниак!

Прибавете към всичко това и подобрената графика – без някакви драстични визуални ъпгрейди, понеже и F1 2012 си беше дяволски красива игра. Енджина на F1 2013 по-скоро е преминал през допълнителна оптимизация, пипнати са някои елементи, като атмосферните ефекти видимо изглеждат по-яко, но като цяло е работена на принципа: "Ако не е счупено, не го поправяй".

F1 2013 е едно от най-добрите издания в близо четиригодишната история на франчайза, което Codemasters спокойно са можели да нарекат F1: Most Wanted.


Сподели.