Евгени Минчев и Сашка Васева ще водят гей парада в събота

Pinterest LinkedIn +

Светският лъв Евгени Минчев и ексцентричната попфолк жрица Сашка Васева ще уважат с присъствие и подкрепа третото издание на гей парада в София.

Колоритното шествие ще се проведе тази събота (26 юни), като се очаква да събере над 700 любители на еднополовата любов, част от които ще са гости от Гърция, Франция и Румъния.

За парада у нас ще пристигне и евродепутатът от ПЕС Майкъл Кешман, който също ще прокламира мотото "Обичай равенството, прегърни многообразието" (Love Equality, Embrace Diversity).

От българска страна обаче подкрепа ще изкажат и други популярни имена от родния шоубизнес - сред тях са Мария Илиева, Камелия Тодорова, Любо, Нети, както и участници в сезоните на Music Idol.

Организаторите не крият, че очакват сериозни сблъсъци между скинари и неофашистки организации с отявлените привърженици на гей-обществото.

Именно поради тези опасения парадът ще бъде строго охраняван от униформени - по неофициална информация, МВР са вдигнали на крак поне 300 полицаи, които да бдят за опазването на реда.

Още по темата:

 

Сподели.