Евгени Будинов дебютира в режисурата

Pinterest LinkedIn +

На 14 септември се състоя премиерата на емблематичната творба на американския драматург Ерик Богосян "Предградие" с режисьор Евгени Будинов в Драматично-кукления театър в град Враца. Именно с тази пиеса актьорът Будинов избира да направи своя дебют в режисурата.

"Позволих си да представя екзистенциалните проблеми на човешките съдби в тази велика история с голяма доза хумор и самоирония", споделя Будинов и допълва, че избира именно "Предградие" заради носталгията към края на 90-те години на миналия век, когато самият той е на 20, точно като героите, и също е израснал в предградие. Той поставя пред младите основни въпроси като: "А сега накъде?", "Оставаме или заминаваме?", "Лесния или трудния път?".

Специално за представлението сцената на Драматично-кукления театър във Враца се превръща в модернистичен паркинг на голям американски магазин, благодарение на сценографията на доц. Мария Диманова.

Камелия Лишковска, Калин Костадинов, Георги Грозев, Красен Ханджиев, Емона Илиева, Стефани Ивайло, Милена Иванова, Виктор Ганчев и Борислав Сарафанов се превъплъщават в млади американски бунтари, подвластни на пороците. Паркингът се превръща във втори дом за отчаяните души от бунището, където властват хорските предразсъдъци и където американската мечта остава неосъществена. Поставени пред житейски кръстопът, младежите се бунтуват срещу обществото, което ги третира като "душевен бъркоч".

 

Сподели.