Erasure се завръщат с нов албум на 3 октомври

Pinterest LinkedIn +

Британското синтпоп дуо Erasure обяви 3 октомври за официална дата на издаване на 14-ия си студиен албум - Tomorrow's World, а 12 октомври - за първата дата от интензивното си турне на Острова в подкрепа на записа.

Стандартната версия на Tomorrow's World включва 10 парчета и е първият проект с оригинална музика на Винс Кларк и Анди Бел от четири години насам. Неговият предшественик - Light At The End Of The World, се появи през 2007 година и достигна второ място в Top Electronic Albums класацията на Billboard, а пикът му в официалния чарт за албуми на Великобритания остана 29-тото място, на което дебютира.

Преди да започнат работа по Tomorrow's World, Анди Бел (Andy Bell) и Винс Кларк (Vince Clarke) инвестираха енергията си в други проекти – Бел се концентрира върху записите и промоцията на своя втори студиен албум Non Stop, а Кларк се реформира с Алисън Мойет от Yazoo за турнето Reconnected.

Записите на новия албум на Erasure са реализирани в Мейн, Лондон и Лос Анджелис в периода януари – юни 2011 г. съвместно с продуцента Frankmusik, известен още като Mr Mouth по времето, когато се занимава с бийтбокс. Продукцията на Frankmusik включва както солова дискография – през септември на британския музикален пазар ще излезе вторият му студиен албум Do it in the AM, така и ремикс версии на тракове на Pet Shop Boys, Lady Gaga, Mika и Ейми Уайнхаус.

Тонрежисьорът, осъществил смесването на траковете в Tomorrow's World, също не е случаен – подобно на Frankmusik Роб Ортън е ремиксирал парчета на Lady Gaga и Pet Shop Boys.

Всички песни от новия проект са написани от Бел и Кларк, който е използвал някои от инструментите, съставляващи внушителната му колекция от ретро аналогови синтезатори.


Сподели.