Erasure издават акустичен албум

Pinterest LinkedIn +

Поп дуото от Острова Erasure ще издаде през пролетта първата си дългосвиреща акустична продукция, озаглавена “Union Street”. Непосредствено след това групата ще се отправи на мини турне във Великобритания, Дания и Германия, приключващо на 27 април в Берлин.

“Union Street” е създаден на базата на акустични кънтри/уестърн преработки на класически парчета на групата от различни периоди на забележителната им 20-годишна кариера. Те са дело на вокалиста Анди Бел (Andy Bell) и кийбордиста Винс Кларк (Vince Clarke), заедно с продуцента и композитор Стийв Уолш (Steve Walsh).

С него дуото е работило и по-рано, като в “Union Street” той свири партиите на акустичната китара. Друг проект на Erasure, където той има такова участие, е парчето "Breathe", което може да бъде прослушано на официалния сайт на Уолш (редом с други 10 песни, в които той свири).

Записите на акустичния албум са реализирани в малко студио в Бруклин, Ню Йорк. Идеята е, както казва Анди Бел, “да се покажат песните в една различна светлина и да се разбере как звучи всяка една от тях на даден инструмент, било то китара или синтезатор.”

“В един момент решихме, че имаме песни, на които нещо им липсва", добавя Винс Кларк.

Erasure имат зад гърба си 32 последователни хита, които влизат в Топ 40 на UK. Двa от последните им популярни сингли са “Here I Go Impossible Again” и “All This Time Still Falling Out Of Love”, част от миналогодишния албум “Nightbird”.


Съдържание на албума:

   1. "Boy" (originally from Cowboy)
   2. "Piano Song" (originally from Wild!)
   3. "Stay With Me" (originally from Erasure)
   4. "Spiralling" (originally from The Circus)
   5. "Home" (originally from Chorus)
   6. "Tenderest Moments" (originally from "Run To the Sun" single)
   7. "Alien" (originally from Loveboat)
   8. "Blues Away" (originally from I Say I Say I Say)
   9. "How Many Times" (originally from Wild!)
  10. "Love Affair" (originally from Cowboy)
  11. "Rock Me Gently" (originally from Erasure)

Сподели.