Epic Games напомни за Fortnite с нови геймплей кадри, пусна нов сайт на играта

Pinterest LinkedIn +

Колоритният сървайвъл екшън Fortnite на Epic Games, който сякаш потъна вдън земя през изминалите три години от обявяването му, е водещото заглавие в GameInformer за месец май, по повод на което Epic разпространи ново видео с геймплей сцени от заглавието.

Първата игра, захранвана от Unreal Engine 4, трябва да се появи за PC по някое време през 2014 година, а желаещите да вземат участие в алфа тестовете й вече могат да го направят.

Fornite често е сравнявана с Borderlands поради сходния художествен стил. Подобно на Borderlands, стойността на причинените телесни повреди се илюстрира с балонче, излизащо от главите на враговете, а наред с битките основно занимание за играещите Fornite ще бъде събирането на тоновете плячка, разпръснати в играта.

По отношение на конструктивния компонент, свързан с изграждането на бази, Fortnite има допирни точки и с Minecraft, макар че в играта на Epic тази процедура е много по-динамична и забавна.

Играта ще включва множество кампании с различна продължителност, а игралното преживяване ще се основава на обстойна RPG система за прогрес. Производителят обещава също PvP битки.


Сподели.