Енрике Иглесиас хит в социалните мрежи

Pinterest LinkedIn +

Рилийзът на новия сингъл на Енрике Иглесиас (Enrique Iglesias) - Tonight (I'm Lovin' You), провокира небивал интерес към страниците на поп звездата в петте най-големи социални мрежи - MySpace, YouTube, Facebook, Twitter и iLike - в резултат на което тази седмица той заема седмо място в новия чарт на Billboard - Social 50.

Само във Facebook популярността на Иглесиас се увеличи със 125%, което доведе до отскока му с 14 позиции спрямо миналата седмица.

Заемащият същата позиция тогава Akon вече е на шесто място в последното издание на Social 50 за 2010 година, зад Black Eyed Peas (#4) и Еминем (#5). Обявената за Топ артист на 2010-та Lady Gaga също се е придвижила с няколко позиции нагоре и вече е на трето място в новия чарт на Billboard, който се генерира на база посещаемостта на страниците на артистите, новоприсъединилите се фенове в листите им, коефициентът между двете и броят прослушвания на качените в тях тракове.

Трети по популярност преди седмица, Бруно Марс вече е под No.2, което се доказва и от първото му място в Digital Songs и Hot 100 чартовете на Billboard, a на върха в Social 50 за трета непоследователна седмица е Риана (Rihanna).

Сподели.