Emeli Sande за Avtora.com: Най-голямата ми цел за 2013 г. е да се утвърдя в Америка

Pinterest LinkedIn +

Кои са най-значимите успехи, дали тласък на музикалната кариера на британската звезда Emeli Sande през 2012 г., кои музикални легенди я вдъхновяват, какви случки разнообразяват времето, което прекарва на път и какви цели е поставила пред себе си за 2013 г. научете от интервюто с 25-годишната шотландка, предоставено ексклузивно на Avtora.com.

.: 2012 г. беше меко казано успешна за Вас – получихте 4 номинации за Brit Awards, спечелихте две статуетки, издадохте концертно DVD. 2013 се очертава дори още по-силна. Кои са най-запомнящите се моменти от изминалата година за Вас?

Emeli Sande: Това, че бях номинирана за Brit Awards, бе един от най-знаменателните моменти за мен, тъй като, с изключение на Critics Choice наградата на Британската асоциация на звукозаписните компании (BPI), която спечелих, не бях постигнала много в тази посока. Беше много вълнуващо да имам тази награда (Critics Choice), но чувствах, че имам да доказвам толкова много.

Спечелвайки две награди тази година се почувствах възнаградена за здравата работа през изминалата година и беше просто страхотно отново да получа признание от BRIT.

Друг такъв момент беше участието ми в церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Лондон. Аз съм съвсем нов артист и това да бъда избрана от някой като Дани Бойл, за да представя страната ни, и да бъда част от толкова мащабно събитие, наистина беше чест.

И не на последно място успехът на албума ми, покорил британската класация, тъй като появата му бе предшествана от години упорита работа.

.: Какво беше усещането да изнесете самостоятелен концерт в легендарната Royal Albert Hall?

Emeli Sande: Като сбъдната мечта! Винаги съм искала да изляза на сцената на Royal Albert Hall, най-вече защото легенди като Нина Симон и Жаклин Дю Пре са концертирали там. Всъщност аз имах възможност да подгрея Алиша Кийс преди две години в тази зала и си спомням как си помислих в онзи ден, че може би ще имам шанс да съм на нейно място.

Тогава обаче си мислех, че това ще стане след 5-6 години и фактът, че отне толкова малко време, е изумителен. Това беше една много специална нощ.

.: В момента обикаляте Европа. Споделете с читателите ни някоя интересна история от турнето си.

Emeli Sande: Автобусът ни се запали, при това не веднъж, а два пъти. Това стана по време на скорошното ни турне в САЩ. Все пак не се стигна до голям пожар. Предполагам, че автобусът е бил от по-евтините, а климатикът в него работеше цяла нощ.

Първия път се случи точно преди да влезем в Бостън. Нашият тонрежисьор Дарън ни извика: "Излизайте от автобуса. Избухна пожар!!" Всичко потъна в пушек и се озовахме навън на студа по пижами. Оказа се, че климатикът е причинил късо съединение. Оправиха го, но се случи отново на път за Сан Франциско! Беше много забавно.

А иначе обичайните неща – пиене и парти!

.: Има ли някое конкретно място, на което бихте искали да отидете?

Emeli Sande: Много бих искала да отида в Япония, както и в Австралия – не съм била на нито едно от тези места.

.: Посочете най-големите си музикални инспирации

Emeli Sande: Черпя огромно вдъхновение от Лорън Хил, а също така от Нина Симон и Дони Хатауей. Всъщност дъщерята на Дони в момента изпълнява бек вокали на концертите ми.

.: С кой артист – действащ или от миналото – бихте искали да работите?

Emeli Sande: Лорън Хил – тя е изумителна! The Miseducation of Lauryn Hill е много велик албум. И Стиви Уондър. Бих била щастлива просто да мога да поседя в една стая с него.

.: Споделете с нас Вашия топ 10 на песните, които най-много Ви вълнуват в момента.

Gabriel – Lamb
Twice – Little Dragon
Swimming pools – Kendrick Lamar
101 – Alicia Keys
Thinking About You – Frank Ocean

.: Какви са следващите цели, които сте си поставили?

Emeli Sande: Най-голямата ми цел за 2013 г. е да се утвърдя в Америка. Също така да напиша втори албум, с който истински да се гордея и който да е по-добър от първия ми албум, за да си докажа, че се развивам.

Търсете албумите на Емели Санде Our Version Of Events и Live At The Royal Albert Hall в музикалните магазини и онлайн на MusicMall.bg от Анимато Мюзик.

Сподели.