Елтън Джон завладя UK Top 40 за първи път от 22 години

Pinterest LinkedIn +

До тази седмица Елтън Джон не беше достигал първото място в официалната класация на Великобритания за албуми през последните 22 години, въпреки че за това време издаде осем дългосвирещи записа.

Сега това се случва отново благодарение на колаборацията му с австралийското дуо Pnau, резултатът от която е Good Morning To The Night – компилация от осем ремиксирани версии на негови песни от 70-те години като Sixty Years On, Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding, Goodbye Yellow Brick Road и др.

Сред заглавията на траковете, създадени от Pnau чрез смесването на елементи от различни парчета на Джон, са Black Icy Stare, Karmatron, Telegraph to the Afterlife и едноименната Good Morning To The Night, избрана за официален трак на London Olympics.

Последният албум, с който британският изпълнител покори UK Top 40 през 1989 г., е сертифицираният като диамантен и от двете страни на океана Sleeping with the Past. Въпреки че получи много високи оценки от критиката, предшественикът на Good Morning To The Night - The Union от 2010 г., не успя да се регистрира на първата позиция нито в UK Top 40 (12), нито в Billboard 200 (3).

Още само един новоиздаден албум дебютира в топ 10 на британския чарт и това е Life Is Good на Nas (8). Лидерът от миналата седмица, Нютън Фолкнър, e изпаднал с цели 10 позиции до No.11, Overexposed на Maroon 5 се е изкачил с една позиция до второто място, а Rihanna, Train, Emeli Sande и Adele са се завърнали в топ 10.

Първото място в чарта за сингли остава във владение на Florence + the Machine, чиято вокалистка, Флоранс Уелш, беше принудена да отложи концерти поради сериозни проблеми с гласа си. Останалите позиции от топ 10 са почти непроменени спрямо миналата седмица, а най-успешният дебют е дело на Misha B с новия й сингъл Home Run.


Сподели.