London 2012: The Video Game свали Lego Batman 2 от първото място в UK Top 40

Pinterest LinkedIn +

След четири поредни седмици на върха на UK Top 40, Lego Batman 2 отстъпи лидерството си на London 2012: The Video Game – една от двете официални видеоигри, посветени на XXX Летни олимпийски игри, чието начало беше поставено на 27 юли.

Другата е издадената преди цели 38 седмици Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games, чието представяне в официалната класация за развлекателен софтуер (на физически носител) на Острова също се повлия позитивно от старта на Игрите – в новото издание на UK Top 40 тя е поставена на трето място.

И двете заглавия са произведени в студията на Sega – първата в Sega Studios Australia, а втората в Sega Japan. Но докато Mario & Sonic е ексклузивна продукция за конзолите на Nintendo (Wii и 3DS), то London 2012 е налична за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 (с PlayStation Move и Xbox Kinect поддръжка за определени събития, включени в Party Mode). Lego Batman 2 пък има версии за всички тези платформи, както и за DS и PlayStation Vita, и в момента се намира на втора позиция.

Без драстични промени, като се изключи отпадането на Max Payne 3 и завръщането на FIFA 12, е целият топ 10 на актуалния UK Top 40. Единственото дебютно заглавие, чиито продажби са били достатъчни, за да му осигурят място сред бестселърите на Острова, е Nintendo DS ексклузивната стратегия Pokémon Conquest.

Анализаторите отчитат факта, че играта стартира едва от 17-та позиция, въпреки премиерата на 3DS XL през изминалия уикенд (като се има предвид, че Pokemon традиционно стимулират продажбите на гейм хардуер).

Сподели.