Елизиум (Elysium)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013. Режисьор: Нийл Бломкамп Сценарист: Нийл Бломкамп С участието на: Джоди Фостър, Мат Деймън, Шарлто Копли, Уилям Фичнер, Алис Брага, Талиса Сото, Майкъл Шанкс, Хосе Пабло Кантило, Диего Луна и др. Екшън, фантастика

За филма:

Elysium е новата лента на номинирания за "Оскар" Нийл Бломкамп, когото повечето от вас вероятно свързват с донеслия му номинацията District 9. Elysium е вторият пълнометражен филм на Бломкамп, който е и сценарист на лентата.

Главните роли в sci-fi екшъна са поверени на Джоди Фостър, добре позната на киноманите с ролите си в The Accused и The Silence of the Lambs, с които печели "Оскар", и не по-малко впечатляващите си изпълнения в Taxi Driver, Inside Man и Nim's Island, и Мат Деймън, когото вероятно свързвате основно със заглавия като Good Will Hunting, The Bourne Ultimatum и Contagion.

Партнират им Шарлто Копли, който работи с Нийл Бломкамп в предишната му лента District 9, Уилям Фичнер (Date Night, Drive Angry) и Диего Луна (Milk, Contraband).

Историята:

Годината е 2154. Човечеството е разделено на две класи. Много богати хора, които живеят в специално създадена космическа станция, наречена "Елизиум" и останалите, които живеят на пренаселената и разрушена планета.

Хората, останали на Земята, отчаяно се опитват да избягат от бедността и престъпленията, които ги заобикалят отвсякъде. Единственият човек, който може да се пребори за равенство между тези два свята, е Макс (Мат Деймън).

Неговата отчаяна нужда да се добере до космическата станция ще го изправи срещу безмилостния управник на "Елизиум" (Джоди Фостър). Ако успее да победи, Макс ще спаси не само себе си, но и населението на Земята.     

Сподели.