Elevation Music Festival 2012: ден трети с Walk off the Earth, Nneka, Sean Paul, Erykah Badu и Cypress Hill (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

Последният ден на фестивала Elevation ще остане в историята с грандиозното шоу и покъртителния финал на хедлайнерите Cypress Hill, благосклонното прохладно време и мощното парти до ранни зори, когато сякаш никой не искаше да се сбогува с тази запомняща се вечер.

Виж снимки от третия ден на Elevation 2012>>

Приповдигнатото настроение от предните две вечери ескалираше с всяка минута и бандите забиха пред вече подгрятата публика, която ги посрещна с огромен ентусиазъм и любов.

В ранния следобед на 24 юни, на мейн стейдж, се качиха победителите в конкурса за непопулярна група от миналата година Der Hunds, хип хоп алтърнатив бандата Skre4 и македонската хип хоп звезда Slatkaristika. По това време хората все още събираха сили и адреналин за предстоящите часове. Постепенно полето пред главната сцена се запълваше от разбудените лагеруващи и прииждащите от огражденията хора. 

Около 17:30 ч., когато замириса на дъжд, петимата канадци от YouTube сензацията Walk off the Earth накараха слънцето отново да изгрее и заредиха батериите на тези, които бяха малко поуморени от мощните два дни на фестивала. С кавърите - Somebody That I Used To Know на Gotye (който те изпълниха заедно на една китара, както на видеото) и Man Down на Риана, те вдигнаха градуса на купона и предадоха на всички ведро и тонизиращо чувство. 

Малко след запомнящото се изпълнение на българската фънк група Southwick на Euroins сцената, соул певицата от Нигерия Nneka ни показа значението на музиката като религия и философско усещане. Разбиващото парче Heartbeat и чувственият му бийт накараха всички да пеят в един глас, което доведе до специфичното чувство на солидарност и сливане на много хора в едно на фона на красивата песен. 

Когато ямайският реге и денсхол изпълнител Шон Пол (Sean Paul) и бандата му се качиха на сцената, купонът се нажежи и почти нямаше хора, които да не се раздаваха в танците колкото горещите му и кръшни танцьорки. С хитовете Get Busy, Temperature и Shake That Thing настроението рязко ескалира и силният вайб се усети сред хилядите в публиката. 

Достойно продължение на шоуто на Sean Paul беше сетът на носителката на Грами и икона в соул жанра, Ерика Баду (Erykah Badu). Всички бяха затаили дъх в продължение на около петнайсет минути, след което тя се появи в зашеметяващо стилен вид – със сако каки, шапка с периферия и златни гривни. Много авторитет и достойнство лъхаше от изпълнението и присъствието й на сцената. Песните й омаяха публиката, а loop-сесиите й бяха на изключително високо ниво.

В промеждутъка на Euroinstage забиха Zionlionz Soundsystem, които събраха пред себе си все "позитивно мислещи хора" - както се изразиха самите те.

Около полунощ Cypress Hill се качиха на сцената и екстазът беше пълен! Вълнението на публиката предизвика пълен хаос и фурор по време на Tequila Sunrise и знаменития mash-up, който те направиха с песента на Snoop Dogg – Vato. Бийтовете на калифорнийската четворка накараха въздуха да затрепери в ритъма на мощния хип-хоп звук.

Настрана от знаменитото шоу, което всяка една група направи и раздаването на публиката по време на последния ден на Elevation, не може да се пренебрегне неудобството, което причини близо двучасовият срив в системата, който не позволи на хората да обменят парите си във фестивална валута, в резултат на което доста от тях трябваше да купонясват на празен стомах и впоследствие да се редят на големи опашки на касите. Също така графикът на целия лайн-ап бе с около час закъснение.


Сподели.