Екстрактът от орех – мана и антидот в едно

Pinterest LinkedIn +

Казано е, че лъвът е цар на животните, макар да не сме съвсем сигурни, че ако действително трябваше да избират, представителите на фауната биха предпочели монархията като форма на управление и точно този член на семейство котки за нейна кръвожадно-гривеста глава. Затова пък стигне ли се до демократични президентски избор сред властелините на гората - дърветата, бас ловим, че с убедително мнозинство те ще бъдат спечелени от Ореха. Ако не поради факта, че ядките му, повече от всички други, се явяват реплика на най-еволюиралия мозък на Земята, то в резултат на PR кампанията, която ще му направим.

Една по-особена кампания, тъй като не орехът ще спечели от нея – той е изтеглил шестицата от тотото, бидейки дърво-титан, достигащо възраст 300 години, височина 35 метра и диаметър от над 7 метра.

Истинският печеливш си ти, който ще научиш защо всичките ти предци благоговеят пред ореха, защо все още намираш по старите гардероби изсъхнали орехови листа и защо, стане ли дума за повишаване съпротивителните сили и общата кондиция на организма, наред с мантрата за чесъна, най-често даваният съвет е за системна консумация на орехови ядки и прием на екстракт от орехови обвивки.

Екстрактът, или не толкова концентрираната му разновидност - тинктурата от орех, си е извоювал името на мощен защитник в неравната битки с паразитите, дори с тези от тях, които са изградили истинска колония в човешкия организъм. Само не си мислете, че е невъзможно да пипнете хелминти, например, били те някои от разпространените у нас видове паразитни червеи от това отблъскващо семейство, или пък някой екзотичен турист, "внесен" отвън.

Той представлява комплекс от витамини, микроелементи и минерали в достатъчно големи количества, за да може да бъде единствен или главен източник за набавянето им. Сред тях са желязото, тиаминът, витамини А и E, не толкова "популярните" РР и В2, минералите йод, селен, магнезий, манган, кобалт, силиций, фосфор и др.

Споменавайки йод, тук е мястото да провъзгласим екстракта от орех за антидот No.1 срещу радиацията, с която човешкият организъм се сблъсква далеч не само при авария в атомна електроцентрала…

Купи екстракт от орех с отстъпка ТУК

Имайте предвид, че освен в самите ядки, особено полезни свойства се крият и в обвивката на този черупчест плод, поради което и приемът на орехов екстракт, който се прави от нея, докато е още зелена, трябва да се разглежда независимо от консумацията на орехи.

Така например за контрол върху кръвното налягане при хипертония и върху нивата на холестерола и кръвната захар, които са склонни към своеволия, особено при консумация на повечко мазнини от животински произход, можете да заложите именно на веществата, извлечени от обвивките и листата на ореха.

Вредата от честата употреба на алкохол, тютюнопушенето, пребиваването в среда със замърсен въздух, употребата на лекарства и други източници на токсини също може да бъде неутрализирана чрез съставките в ореховата обвивка. Една от тях е танинът, чиито стягащи свойства могат да предотвратят прекомерното изпотяване и кървенето на венците при пародонтит.

И докато сме на тази вълна, нека споменем още, че фунгите никак не обичат орехов екстракт, независимо дали го приемате вътрешно, или ги третирате външно. От друга страна, ако ви ухапе змия, пак той ще ви послужи като антидот, паралелно с благотворното въздействие върху храносмилането, метаболизма, съня, апетита и жлезите с вътрешна секреция.

За щастие, в наши дни и по тези географски ширини змиите не са непосредствена заплаха в ежедневието, нито скорбутът, който също успешно е бил лекуван със силата на ореха. Затова пък всяка втора вирусна инфекция е респираторна, причинявайки продължителна и упорита кашлица. Познайте с какво можете да я лекувате – и нея, и самата инфекция, била тя вирусна или бактериална. Точно така – с негово кралско величество Ореха!

Купи екстракт от орех на Zepir и научи още за него ТУК

Сподели.