Ексклузивно! Виж промо кадри на възродения Спайдърмен - The Amazing Spider-man!

Pinterest LinkedIn +

Columbia Pictures разпространи чрез Entertainment Weekly ексклузивни кадри от дългоочакваното възраждане на култовата поредица за Спайдърмен. Както е известно, The Amazing Spider-man ще е своеобразен рестарт на фентъзи блокбъстър сагата, което изглежда съвсем логично и с оглед на новите лица в екипа.

Доскорошният титуляр в главната роля - Тоби Магуайър (Tobey Maguire), който напусна заедно с колежката си Кирстен Дънст (Kirsten Dunst) и режисьора Сам Рейми (Sam Raimi), е заменен от младия британец Андрю Гарфийлд (Andrew Garfield).

Доскоро непознат за масовата публика, той нашумя изключително със "Социалната мрежа" (The Social Network) на Дейвид Финчър. Партнират му друга тийн надежда в Холивуд - Ема Стоун (Emma Stone), както и Мартин Шийн (Martin Sheen), Сали Фийлд, Денис Лиъри, Рийс Айфънс и др., а колкото до реализацията на филма, тя е поверена на не особено популярния Марк Уеб (Marc Webb).

Макар че и за тримата The Amazing Spider-man е първо заглавие от толкова сериозен мащаб, то президентът на Columbia Pictures Мат Толмак е убеден, че предстоящото заглавие ще е най-доброто въобще в поредицата досега.

Въпреки оптимизма му обаче, триото ще има доста трудна задача - да се пребори с цифрите, постигнати от предшествениците си, които са меко казани впечатляващи - оригиналът от 2002 г. има приходи от 821,7 млн., продължението - 783,7, а третата част - 890,8 млн.

Както се казва обаче, времето само ще покаже, а ние като фенове ще можем да оценим крайния резултат в началото на юли 2012 година, когато е българската премиера на филма (естествено, идващ в триизмерен формат).

Сподели.