Ексклузивна разходка из Готъм Сити! На гости на сним. площадка на The Dark Knight Rises в Ню Йорк (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Нови кадри и видео от снимачната площадка на може би най-очаквания блокбъстър за 2012 година - The Dark Knight Rises, се появиха в мрежата. Сцените са заснети в Ню Йорк през уикенда (5-7 ноември) и за пореден път доказват реномето на Кристофър Нолан (Christopher Nolan) като едно от имената в света на киното, което обича да работи с (меко казано) впечатляващ размах.

И ако присъствието на британеца само по себе си е гаранция за визия от най-високо качество, то в комбинация с франчайза The Dark Knight (който е сред най-успешните поредици въобще в историята на Холивуд), говорим за резултат, който малцина от нас биха си позволили да пропуснат.

След като през изминалите месеци режисьорът окупира Питсбърг и Вашингтон, преди дни стори същото и с Ню Йорк, разполагайки снимачните декори в половината град, превръщайки го по този начин във вече култовия за фентъзи жанра Готъм Сити. 

Е, в компанията на атрактивни персонажи като Брус Уейн или Батман (по ваш избор), Селина Кайл – Жената котка (Ан Хатауей), Том Харди като злодея Бейн, Гари Олдман, Матю Модайн и много други, декорите определено привлякоха вниманието на минувачи и медии, въпреки старанието на екипа да не допуска външни лица по време на снимките.

А там интригуващи моменти въобще не липсваха, макар (за съжаление на едни и за радост на други) дистанцията на времето да е оказала своето влияние върху визуалните решения и днес атрактивният батмобил, например, повече да напомня на част от "Трансформърс" (Transformers), отколкото на "верния другар" на Уейн, но както се казва – всичко в името на успеха (за останалите остава носталгията по онзи, доста позабравен Батман на Тим Бъртън от далечната 1989 година).  

И макар Нолан предвидливо да запазва мълчание, то към The Dark Knight Rises вече има свръх очаквания сикуелът да постави нова, доста по-висока граница не само в Superhero comic адаптациите, но и въобще в жанра.

А колкото до самия режисьор – той ще се състезава отново сам със себе си, след като в предходния епизод от сагата донесе на Warner Bros. и компания скромните 1, 001 млрд. долара. Струва ви се невъзможно? Не и за Кристофър Нолан.


Сподели.