Екранизират още един комикс на Frank Miller

Pinterest LinkedIn +

След успешните филмови адаптации на комиксите "300" и "Град на греха" кинокомпанията Warner Bros. реши да екранизира още една творба на Франк Милър (Frank Miller) - "Ronin".

Режисьор на продукцията ще бъде Силвиян Уайт (Sylvain White), който е създател на мюзикъла "Stomp the Yard". Продуценти на филма са Джани Нунари (Gianni Nunnari) и Ник Уечслър (Nick Wechsler), работили върху историческия епос "300", а Франк Милър ще бъде изпълнителен продуцент, предаде Variety.

Техниката на заснемането на "Ronin" ще бъде идентично до това на "300", където с помощта на виртуални декори продукцията успя да се вмести в бюджет от 65 милиона долара.

Комиксът "Ronin", който е една от първите творби на Франк Милър, се състои от шест части и излиза през 1983 г. В него се разказва за обезчестен самурай, който носи срама, че е позволил учителят му да бъде убит от видоизменящ се демон през 13-ти век в Япония. Когато мечът на учителя е изкопан отново през 21-ви век, героят и демонът подновяват своята древна битка.
Сподели.