Ейми Уайнхаус отмени цялото си турне в Европа

Pinterest LinkedIn +

Всички предстоящи дати от европейското турне на британската соул звезда Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) са отменени, включително последният, 12-ти гиг от него – на 15 август в Букурещ, потвърдиха от мениджмънта на 27-годишната изпълнителка, отличена с пет награди Грами.

Като причина за решението е цитирана необходимостта на Уайнхаус "да се вземе в ръце", а относно сроковете, в които може да се очаква завръщането й на сцената, според изявлението, никой няма да й оказва натиск и "ще й бъде дадено толкова време, колкото й е нужно".

Първоначално изпълнителката на хитовете Rehab и Valerie отмени само два концерта – втория и третия от турнето й на Стария континент, в Турция и Гърция. Това се случи ден след (фал)старта му в Белград, Сърбия, където Ейми Уайнхауйс бе освиркана от публиката. Там тя се появи с час закъснение и във видимо нетрезво състояние, неспособна да изпее парчетата си. Въпреки голямата пауза между датите в Гърция и Испания – третата и четвъртата подред, отстоящи една от друга на над две седмици, е преценено, че времето не е достатъчно за възстановяването на изпълнителката, която не е издавала нов запис от 2006 г. насам.

През тези пет години музикалната й кариера остана в сянката на зависимостите й към алкохола и наркотиците. Непосредствено преди старта на турнето, с което трябваше да се завърне на сцената, Ейми Уайнхаус прекара една седмица в специализирана клиника в Лондон. В интервю за BBC от октомври 2010 година тя декларира, че от три години не употребява наркотици.

Сподели.