Двуразови тренировки – ключ към бързата загуба на тегло

Pinterest LinkedIn +

Делят ви няколко килограма от перфектната фигура и все още не сте намерили начин как да се отървете от тях? Двуразовите тренировки са едно прекрасно решение за вашето самочувствие.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin vivoactive – смарт часовник за сериозния спортист

Разделяйте дневната си тренировка на две части

Доказано е, че не продължителността на тренировката, а интензитетът й я прави работеща. Ако имате един час на разположение, по-добре го разделете на две тренировки по 30 минути с висок интензитет.

Правете различни тренировки

Ако правите по две тренировки на ден и едната е високоинтензивна, то нека другата е по-скоро стречинг тренировка, йога или пилатес.

Балансът е от значение

Избягвайте претрениране на организма, което може да се получи, ако направите една интензивна тренировка, а час след това излезете да карате 50 километра колело. Помнете, че тялото ви има нужда от възстановяване. Подобна комбинация от тренировки не е изключена, стига да има достатъчно време за почивка между двете.

Тренирайте различни групи мускули

За двуразовите тренировки е добре да тренирате различни мускулни групи. Така избягвате претрениране. 

Зареждайте тялото си с "гориво"

Важно за двуразовите тренировки е да се храните правилно и поне час преди всяка от тях да хапвате нещо.

Спете добре

Сънят е важен за вашето физическо и психическо възстановяване. Старайте се да си лягате навреме и спите сладко.

Правете си възстановителни дни

Определете един ден от седмицата, който да бъде "вашият ден", и си съставите план за почивка. Той може да включва релаксиращ басейн, сауна, разходка с куче или просто почивка на дивана пред телевизора - нещо, което ще отпусне тялото ви и ще поглези душата ви.

Сподели.