Двойник на дявола (The Devil’s Double)

Pinterest LinkedIn +

Белгия, 2011, 108 мин. Режисьор: Лий Тамахори. Сценарист: Майкъл Томас. С участието на: Доминик Купър, Людивин Сание, Рад Рави, Мем Ферда, Дар Салим, Пано Масти и др. Драма, биографичен.

За филма:

Новозеландецът Лий Тамахори започва да режисира пълнометражни филми в един сравнително късен етап от кариерата си. Първоначално работи като оператор, а впоследствие и като асистент-режисьор в различни продукции.

Едновременно с това Тамахори работи и над няколко телевизионни сериала, включително над епизод от хитовата поредица "Семейство Сопрано"(The Sopranos). Едни от най-успешните му филми са "Завръщането на паяка" (Along Came a Spider) и "Не умирай днес" (Die Another Day), част от неостаряващата поредица за агент 007 Джеймс Бонд.

Най-новият проект на Тамахори - "Двойник на дявола" (The Devil’s Doublе) е създаден по действителен случай. Лентата се базира на едноименната биографична книга на иракчанина Латиф Йахия, който твърди, че бил двойник на един от синовете на Саддам Хюсеин. Събитията, които описва книгата, се развиват през осемдесетте години в Ирак.

Предизвикателството да се справи с ролите на Латиф Йахия и Удай Хюсеин е поставено пред британския актьор Доминик Купър ("Херцогинята", "Съзряване"). Главната женска роля е поверена на красивата френска актриса Людивин Сание, нашумяла с драматичния трилър "Басейнът".

Историята:

Безскрупулен и свикнал да получава всичко, което пожелае, Удай Хюсеин принуждава лейтенант Латиф Йахия да влезе в ролята на негов двойник. Когато Латиф се опитва да откаже е заплашен не само неговия живот, но този на близките му.


Сподели.