Две японски Vita игри излизат в Северна Америка

Pinterest LinkedIn +

В последния ден на 2012 г. японската гейм компания Xseed ще издаде в САЩ две Vita игри, предназначени за японския пазар. Първата от тях е озаглавена Ragnarok Odyssey, а втората – Orgarhythm.

Ragnarok Odyssey е едно от най-комерсиалните заглавия за новата портативна конзола на Sony в Япония и носител на наградата Famitsu Gold. Играта се явява наследник на ролевия екшън Ragnarok Online и се разработва от Game Arts – студиото производител на сериите Lunar and Grandia.

Сюжетът й се основава на норвежката митология, а геймплеят е наситен с екшън – героите на играчите имат срещу себе си чудовища и гиганти, които трябва да унищожат чрез мащабни атаки.

Бойната система на Ragnock Odyssey е много разнообразна и включва комбо атаки по земя и въздух, както и опцията за преливане на HP в допълнителна скорост и ловкост. Освен солово, играчите могат да играят и в локален кооперативен мултиплеър с капацитет от четирима души.

Orgarhythm също ще може да се играе в мрежа, при това както кооперативно, така и PvP, но само от двама души. Играта е дело на Tak Hirai – главният дизайнер на Dreamcast класиката Shenmue и основател на разкритото през 2010 г. студио Neilo.

Геймплеят на Orgarhythm обединява елементи на музикална игра с фокус върху различните бийтове и реалновремева стратегия, поставяйки играчите в ролята на Бог на Светлината, комуто се подчиняват най-различни елементъли. Саундтракът на играта ще включва рок, хаус и трайбъл музика, а ритъмът на всеки трак ще може да бъде използван като оръжие срещу Бога на Мрака.

Сподели.