Duke Nukem 3D вече и за Android OS

Pinterest LinkedIn +

Пет месеца след появата на очакваната в продължение на 15 години Duke Nukem Forever, предшественикът на заглавието, Duke Nukem 3D, стана достъпен за притежателите на мобилни телефони с Android OS.

Издадената през ноември 1996 г. игра, произведена за MS-DOS от 3D Realms, бе портната за Xbox 360 през 2008 г., а през втората половина на следващата година се появиха и нейните iOS и Maemo 5 (Nokia N900) версии.

Настоящият рилийз, който може да бъде закупен от Android Marketplace срещу 1.40 лв за епизод 1 и още по толкова – за останалите два епизода, достъпни през самата игра, поддържа мултитъч, както и dual stick и drag to look контроли. Освен на стандартни телефони, Android версията на Duke Nukem 3D може да бъде инсталирана и на по-големи Droid устройства като Xoom.

В края на септември стана ясно, че разработката на римейк версията на играта, която ще бъде захранвана от Unreal Engine 3, е спряна, но не и окончателно преустановена. Озаглавена Duke Nukem: Reloaded, играта се разработва от Interceptor Entertainment, които публикуваха дебютния й трейлър през октомври 2010 г. Gearbox побързаха да изяснят ситуацията, декларирайки подкрепата си за осъществяването на проекта, а от щаба на Interceptor Entertainment потвърдиха, че решението да спрат разработката му за момента е лично тяхно.

Сподели.