Дубай – светът на неограничените възможности

Pinterest LinkedIn +

Пътуването до света на неограничените възможности – Дубай, бе за мен една сбъдната мечта.

Още със слизането от самолета започваш да усещаш атмосферата на един различен свят, изпълнен със спокойствие и топлина в ориенталски стил. Хората не бързат, винаги са усмихнати и дружелюбни, особено към чужденците.

Дубай е място, където се преплитат два противоположни и взаимоотричащи се свята. Дори природата там предизвиква смесени чувства - на страх и възхищение - при вида на плажните ивици с кристално чиста морска вода и безкрайната пустиня...От една страна Дубай е модерен и космополитен, изобилства от уникални архитектурни постижения, луксозни магазини и високи технологии... Но от друга, в него се пази ислямския свят, съхранил дълбоко в себе си традициите на ориента.

Местните хора често казват, че който не е отишъл на сафари, все едно изобщо не е бил в Дубай. Реших да не правя тази грешка и се впуснах в приключението... никога не бях виждала толкова ситен и златисто-червен пясък.

Вечеряхме насред пустинята, имаше специална програма с интересни атракции, както и вкусни традиционни ястия.


 
Не пропуснах да направя и еднодневна екскурзия до емирството Абу Даби. Там посетих "Емирейтс Палас" - бивша резиденция на Шейха и супер луксозен хотел днес. Близо тон и половина злато са били използвани за украса на цялата сграда - от лоби бара до кранчетата в банята...
 
Разбира се, снимах се и пред световноизвестния хотел "Бурж ал Араб", превърнал се в символ на Дубай и за който бе въведена категорията "7 звезди". Посетих и Златната улица - място, на което можеш да намериш както обикновени златни верижки, така и масивни, но невероятно красиви дрехи, избработени изцяло от злато.Пътуването до Дубай ме накара да се почувствам като героиня от приказките на Шехерезада... То бе едно невероятно преживяване, което винаги ще събужда топли спомени в моето съзнание.

Наталия Русенова

За да публикуваме вашите пътеписи, впечатления от пътувания и снимки в Avtora.com, пишете на info@avtora.com. Материали от лични блогове ще бъдат публикувани с препратки към тях.

Сподели.