Drive: Живот на скорост

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 100 мин. Режисьор: Никълъс Уиндинг Рефн Сценарист: Хосейн Амини С участието на: Райън Гослинг, Кери Мърлиган, Брайън Кранстън и др. Трилър, екшън

За филма:

С екранизацията по едноименния бетселър на Джеймс Салис се заема сценаристът Хосейн Амини, а зад цялостната реализация на продукцията застава датчанинът Никълъс Уиндинг Рефн, който позабравихме след "бума", който предизвика през 2009 година с Valhalla Rising.

За сметка на това пък, няма как да пропуснем да припомним, че именно с Drive Рефн успя да грабне и наградата за режисура на тазгодишното издание на фестивала в Кан.

В главната роля пък откриваме новия любимец на Холивуд Райън Гослинг, който е повече от активен в последната една година на филмовия пазар. Партнират му не по-малко талантливата Кери Мълиган, Кристина Хендрикс и Брайън Кранстън.

Последният също се завръща под "светлината на прожекторите", след като направи зашеметяваща роля в сериала "Обувките на Сатаната", доказваща, че притежава потенциал за далеч по-сериозни роли от тази, с която го помнехме дотогава - в тийн сагата "Малкълм".  

Историята:

Райън Гослинг е в ролята на холивудски каскадьор, който през деня упражнява професията си, а вечер използва таланта си за наемник-шофьор, измъкващ престъпници от различни напечени ситуации. В един момент обаче, той става мишена на най-опасните мъже в Лос Анджелис и попада в трудна ситуация, в която са намесени очарователната съседка Ирен и нейният съпруг и бивш затворник Стандард. Оттук изборът е само един - да натисне газта.


Сподели.