Драматичен трилър с Jodie Foster начело на седмичния боксофис

Pinterest LinkedIn +

Веднага след премиерата си драматичният трилър "The Brave One" на режисьора Нийл Джордан (Neil Jordan) оглави американския боксофис. Звездите в историята са Джоди Фостър (Jodie Foster) и Терънс Хауърд (Terrence Howard), а редом до тях играят Ники Кет (Nicky Katt) и Навийн Андрюс (Naveen Andrews).

Сценарият проследява водещата на вечерно радиошоу  Ерика Бейн, която една нощ е пребита до смърт от неизвестни нападатели. Нейният годеник загива при същия инцидент и тя дълги месеци се опитва да се съвземе от преживяното. Събирайки сили, Ерика си купува пистолет и започва да обикаля нощем улиците на Ню Йорк в търсене на отмъщение.

Второто място този уикенд е за лидера от миналата седмица "3:10 to Yuma". Класическият уестърн е римейк на едноименния филм от 1957 г. като в новата версия ролите се изпълняват от Ръсел Кроу (Russell Crowe), Крисчън Бейл (Christian Bale), Бен Фостър (Ben Foster) и ветерана Питър Фонда (Peter Fonda). Режисьор на продукцията е Джеймс Манголд  (James Mangold), който е екранизирал драматичния конфликт между жителите на малък град и известния престъпник Бен Уейд. Той е заловен и трябва да бъде транспортиран до местната железопътна гара. Междувременно неговата банда идва да го спаси, а фермерите трябва да им се противопоставят и да качат Бен на пристигащия влак, за да бъде съден.

Комедията "Mr. Woodcock" е ново предложение, което влиза директно след премиерата си в седмичния боксофис. Режисьор на филма е Крейг Гилеспи (Craig Gillespie), който е имал в каста си таланта на актьорите Били Боб Торнтън (Billy Bob Thornton), Сюзан Сарандън (Susan Surandon) и Шон Уилям Скот (Seann William Scott). Техните екранни персонажи са част от приключенията на Джон Фарли, който получава изненадващата вест, че майка му ще се омъжва отново. Драмата настъпва, когато той разбира, че бъдещият й съпруг е бившият му учител по физическо от гимназията, който е мразен от поколения ученици. В желанието си да спре бъдещата жетитба Джон е готов да стигне докрая.

Четвъртата позиция е за още едно премиерно заглавие, което идва от корейския режисьор и сценарист Хюнг-Рай Шим (Hyung-Rae Shim). Дебютният му филм за Холивуд се казва "Dragon Wars" и включва участието на актьорите Джейсън Бир (Jason Behr), Аманда Брукс (Amanda Brooks), Робърт Фостър (Robert Foster) и Крис Мълки (Chris Mulkey). Заснет за шест години с бюджет от 75 млн. долара, филмът е базиран на древен  корейска мит за гигантски дракони, които управляват Земята. Преплитайки легендата за тях и настоящата реалност съществуването на драконите се оказва истина и те оживяват в днешни дни в Лос Анджелис. В центъра на събитията се оказва репортерът Итън, който разбира, че обичайните методи няма да помогнат с надвисналата опасност.

С две места надолу спрямо миналата седмица пада тийн комедията "Superbad". Въпреки този факт филмът се оказа изключително атрактивен за американските зрители и само за месец на екран успя да инкасира 91 млн. долара чиста печалба. Режисурата е дело на Грег Мотола (Greg Mottola), а в ролите играят младите актьори Йохан Хил (Johan Hill), Сет Роужен (Seth Rogen), Ема Стоун (Emma Stone) и Бил Хедър (Bill Hader). Техните герои са гимназисти, които скоро ще се дипломират и искат да отбележат повода по запомнящ се начин. За целта искат да организират голямо парти, на което да се напият и да преспят с някоя от съученичките си. Вечерта обаче не потръгва според плановете и тийнеджърите преживяват нощ, която със сигурност никога няма да забравят.

Новият филм на режисьора-музикант Роб Зомби (Rob Zombie) е хорър-екшънът "Halloween". Новата версия, която е римейк на класическия филм на ужасите на Джон Карпентър (John Carpenter) от 1978 г., отново се превърна в касово заглавие. Бруталната история се върти около малкия Майк, който е убил част от семейството си и е осъден да лежи в затвора 17 години. Пуснат по-рано от предвиденото, той решава да се върне в родния си град и да довърши започнатото преди години. Без никакви угризения Майк убива всеки, който има смелостта да застане на пътя му. Малкълм Макдауъл (Malcolm McDowell), Уилям Форсайт (William Forsythe), Дани Трейо (Danny Trejо) и Удо Киер (Udo Kier) са актьорите в каста на лентата.

Шпионският трилър "The Bourne Ultimatum" тази седмица е на седмото място и продължава да се излъчва в 2600 щатски киносалона месец и половина след премиерата си. Третата серия от поредицата отново е режисирана от британеца Пол Грийнграс (Paul Greengrass) и е с участието на Мат Деймън (Mat Damon), който отново влиза в ролята на шпионина с амнезия Борн. Търсейки своята истинска самоличност, той прекосява половината свят, за да намери накрая истината за себе си. Следите го отвеждат в Ню Йорк, където преди време той е станал част от правителствената програма за произвеждане на "машини за убиване". Редом до Мат Деймън му партнират Джоан Алън (Joan Allen), Дейвид Стрейтърн (David Strathairn), Джулия Стайлс (Julia Stiles) и Скот Глен (Scott Glenn).

"Balls of Fury" е е комедия с участието на Кристофър Уокън (Christopher Walken), Дан Фоглър (Dan Fogler), Маги Кю (Maggie Q) и Робърт Патрик (Robert Patrick). Работата зад камерата е дело на режисьора Бен Гарант (Ben Garant), който е разказал живота  на бившия шампион по тенис на маса Ранди Дейтона. Оставил славното минало зад гърба си преди години, сега той получава неочаквана молба за съдействие от страна на ФБР. Дейтона трябва да се върне в големия спорт, за да може специалните служби да го "ползват" за примамка на известния престъпник Фенг. Търсен за много убийства, той е отговорен и за смъртта на бащата на Ранди, което провокира желание за отмъщение у бившия шампион по тенис.

"Rush Hour 3" продължава да пада в класацията, но лентата на режисьора Брат Ратнър (Bratt Ratner) си остава едно от най-гледаните заглавия вече шест седмици. Холивудските звезди в екшън-комедията са Крис Тъкър (Chris Tucker) и Джeки Чан (Jackie Chan). Двамата отново играят тандема полицаи инспектор Лий и детектив Картър, които този път заминават за Париж, за да се изправят срещу китайската мафия. По пътя си те се сблъскват с местната полиция, френското военно министерство и безмилостни наемни убийци. Лий и Картър няма да се спрат пред нищо, за да разкрият тайните на китайските Триади, дори това да струва  тотален хаос в нощен Париж.

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за британската комедия "Mr. Bean’s Holiday". Ролите във филма на режисьора Стив Бенделак (Steve Bendelack) се изпълняват от Роуън Аткинсън (Rowan Atkinson), Уилям Дефо (Willem Dafoe) и Ема де Кан (Emma de Caunes). Неволите на известния мистър Бийн започват, когато той успява да загуби всичките си пари и документи точно когато пристига във Франция на екскурзия. За лош късмет е обвинен, че е отвлякъл малко момче от Русия, което допълнително влошава ситуацията. Търсейки решение на проблемите си Бийн заминава за Кан, където в този момент започва ежегодният филмов фестивал.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 14 - 16 септември:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1. "The Brave One" $ 50 млн. $ 14 млн.
2. "3:10 to Yuma" $ 55 млн. $ 29 млн.
3. "Mr. Woodcock" $ 30 млн. $ 9 млн.
4. "Dragon Wars" $ 75 млн. $ 5 млн.
5. "Superbad" $ 20 млн. $ 110 млн.
6. "Halloween" $ 20 млн. $ 51 млн.
7. "The Bourne Ultimatum" $ 130 млн. $ 216 млн.
8. "Balls of Fury"

$ 25 млн.

$ 29 млн.
9. "Rush Hour 3" $ 140 млн. $ 133 млн.
10. "Mr. Bean’s Holiday" $ 60 млн. $ 28 млн.

Сподели.