Драма с Kevin Spacey и Laurence Fishburne оглави американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Премиерната комарджийска драма "21", на режисьора Робърт Лукетич (Robert Luketic), застана на лидерското място в боксофиса веднага след излизането си на голям екран.

Главните роли във филма се изпълняват от Кевин Спейси (Kevin Spacey), Лоурънс Фишбърн (Laurence Fishburne) и Кейт Босуърт (Kate Bosworth). Сценарият проследява петима студенти по математика, които стават част от плана на техния преподавател, професор Роса, да “измамят” едно от казината във Вегас. Той е измислил перфектен подход, в който неговите ученици, до един брилянтни математици, играят в комбина и броейки картите успяват да надиграят останалите играчи. Планът обаче скоро претърпява промяна, която поставя живота на всички в истинска опасност.

Втората позиция е за първенеца от последните две седмици “Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!”. Анимацията на режисьорския тандем Джими Хейуард (Jimmy Hayward) и Стив Мартино (Steve Martino) успя да върне вложения бюджет и комедията им вече е на чиста печалба от 32 млн. долара. Основните персонажи във филма са озвучени от актьорите Джим Кери (Jim Carrey), Стив Керъл (Steve Carell), Карол Бърнет (Carol Burnett) и Уил Арнет (Will Arnett). Историята разказва за микроскопично горско общество, което има нужда от помощ за да оцелее пред грозящата ги опасност. Единственият, който успява да чуе техните викове е слонът Хортън, който дори и да не ги вижда знае, че те са там. Въпреки подигравките на останалите животни, Хортън се чувства длъжен да помогне на новите си приятели.

Пародийната екшън-комедия “Superhero Movie” е второто ново предложение, което влиза директно в класацията веднага след премиерата си. Сценарист и режисьор на продукцията е Крейг Мейзин (Craig Mazin), а главните роли са поверени на Сара Пакстън (Sara Paxton), Лесли Нилсен (Leslie Nielsen) и Кевин Харт (Kevin Hart). Действието в лентата, пародираща филми като “Х-мен”, “Фантастичната четворка” и “Спайдърмен” се върти около тийнейджъра Рик, който е ухапан от водно конче, избягало от специална лаборатория, което дава на момчето суперсили. Той трябва да спаси света от всички злодеи, които изведнъж се появяват с цел да наложат световно господство. Истинското му желание обаче е да впечатли съседката, в която е влюбен.

Четвъртото място е за комедията “Meet the Browns”, която независимо, че пада с две места надолу в боксофиса, продължава да се излъчва в 2000 щатски киносалона. Сценарист, продуцент и режисьор на филма е Тайлър Пери (Tyler Perry), който последователно филмира поредица от театрални пиеси, които е писал в последните няколко години. Една от главните роли във филма си Пери е оставил за себе си, а в останалия каст се отличават имената на Дейвид Ман (David Mann), Анджела Басет (Angela Bassett) и Рик Фокс (Rick Fox). Техните персонажи са част от историята на самотна майка, която след като научава за смъртта на отдавна отчуждения си баща, решава да отиде на погребението му. Там тя попада в обкръжението на семейство Браун и всички останали роднини, които тя не познава лично.

Режисьорът Стивън Брил (Steven Brill) е автор на комедията “Drillbit Tyler”, която е с участието на актьорите Оуен Уилсън (Owen Wilson), Адам Болдуин (Adam Baldwin) и Дейвид Кохнър (David Koechner). Лентата е продуцирана от популярния Джъд Апатоу (Judd Apatow), чието име се свързва със солидния финансов успех на комедиите “Позабременяла” и “Супер-яки”. Новият му проект разказва за трима нови ученици, които са тероризирани от училищния хулиган на име Филкинс. Те не оставят нещата така и успяват да съберат малко пари и да си наемат нископлатен бодигард, за да ги пази от тормоза. Това се оказва само началото за приключенията, които предстоят на тийнейджърите и техния телохранител Тайлър.

Петата позиция е за хорър-трилъра “Shutter”, който е американска версия на едноименния тайландски филм от 2004 г. Режисьор на римейка е японецът Масаюки Очиаи (Masayuki Ochiai), в чийто филм младо семейство се изправя срещу ужаса на поредица от необясними явления. Бенджамин и Джейн са перспективни фотографи, които получават изгодно предложение за работа в Япония, където обаче им се случва нещо непредвидено. Колата им блъска и убива местно момиче, чийто труп обаче не е открит при огледа. След няколко дни с тях започват да се случват страховити неща, като двамата имат съмнения, че духът на мъртвото момиче се е върнал да търси възмездие за случилото се. Главните роли в хоръра се изпълняват от младите американски актьори Джошуа Джаксън (Joshua Jackson) и Рейчъл Тайлър (Rachael Tyler).

С две мета надолу, спрямо миналия уикенд, пада новия високобюджетен епос на режисьора Роланд Емерих (Roland Emmerich) “10 000 B.C.”. Въпреки това неговата продукция се радва на сериозен зрителски интерес и продължава да се излъчва в 3000 киносалона. Ролите в историческата драма се изпълняват от Стивън Стрейт (Steven Strait), Камила Бел (Camilla Belle) и Клиф Къртис (Cliff Curtis). Техните екранни герои са част от племето на ягалите, което от векове се храни с лова на мамути. Един ден тяхната жрица им казва, че скоро ще дойде време да бъде сложено началото на древно пророчество, което ще промени техния живот завинаги. Всичко започва, когато голяма част от племето е поробени от въоръжени конници и двамата ловци, Д’лей и Тик Тик, тръгват да ги освободят. Пътят им минава през планините, пустинята и джунглите, за да стигнат накрая на място, където Д’лей ще осъществи пророчеството.

Третата премиерна лента за седмицата е военната драма “Stop-Loss”. Режисьор и сценарист на филма е Кимбърли Пиърс (Kimberly Peirce), която застава зад камерата девет години след успеха на предишния си филм, с две номинации за Оскар, “Момчетата не плачат” (1999). Големите имена на афиша са на актьорите Райън Филипи (Ryan Phillippe), Тимъти Олифант (Tymothy Olyphant) и Роб Браун (Rob Brown). Сценарият проследява сержант Кинг, който се връща от Ирак в малкото градче, където живее. Отвикнал на цивилния живот той с трудности успява да се впише в старата си среда, когато против неговата воля е уведомен от армията, че трябва пак да се върне незабавно в Ирак. Последвалите събития поставят на съмнение приятелството, семейството, и чувството му за дълг към родината.

Роджър Къмбъл (Roger Kumble) e режисьор на забавната комедия “College Road Trip”. Мартин Лоурънс (Martin Lawrence), Бренда Сонд (Brenda Sond) и Винсент Пасторе (Vincent Pastore) са част от актьорите в историята за своенравната Мелани и нейния баща Джеймс. Момичето завършва колеж и решава, че иска сама да обиколи Америка и да си намери най-подходящия университет, където да продължи образованието си. Това се вижда крайно безразсъдно на нейния баща, който е местен полицай и знае, че такова пътуване не е за само момиче. Притиснат от обстоятелствата шериф Портър тръгва заедно с Мелани на приключение, което никой от тях няма да забрави никога.

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за трилъра “The Bank Job”. Заснет по истински случай от началото на 70-те в Лондон, филма разказва за група дребни мошеници, които успяват да оберат банков трезор на улица Бейкър стрийт. Заедно с милионите лири в брой и купища бижута те взимат и кутии със снимки, които се оказват началото на грандиозен скандал. Част от фотографиите показват членове на кралската фамилия в неприлични сексуални пози, което може да разруши имиджа на вековната монархия. Драмата в етажите на властта започва с пълна сила, като самите обирджии се оказват най-невинните в последвалите събития. Джейсън Стейтъм (Jason Statham) и Сафрон Бъроус (Saffron Burrows) са известните имена в продукцията на режисьора Роджър Доналдсън (Roger Donaldson).

Боксофис класация на Северна Америка за периода 28 – 30 март:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1. "21" $ 35 млн. $ 24 млн.
2. "Dr. Seuss' Horton Hears a Who!" $ 85 млн. $ 117 млн.
3. "Superhero Movie" $ 35 млн.

$ 10 млн.

4. "Meet The Browns" $ 25 млн. $ 33 млн.
5. "Drillbit Taylor" $ 40 млн. $ 21 млн.
6. "Shutter" $ 30 млн. $ 19 млн.
7. "10 000 B.C." $ 75 млн. $ 85 млн.
8. "Stop-Loss"

$ 25 млн.

$ 5 млн.
9. "College Road Trip" $ 25 млн. $ 38 млн.
10. "The Bank Job" $ 20 млн. $ 24 млн.

Сподели.