Dr. Dre: Взимам си почивка от музиката

Pinterest LinkedIn +

Dr. Dre даде гласност на намеренията си да се откъсне за известно време от студиото, преставайки да работи върху собствени или чужди проекти. 41-годишният рапър, продуцент и бизнес магнат така и не е насрочил нова дата на издаване на дългоочаквания си трети студиен албум, Detox, чиято поява се очаква от близо девет години насам.

Точно преди една година той издаде първия сингъл от проекта, Kush, а през февруари 2011 г. се появи колаборацията му с Eminem и Skylar Grey, I Need A Doctor. Към момента не е ясно съдържанието на Detox, който се явява наследник на издадения през 1999 г. "2001".

Краткосрочните ангажименти на Dre, който по-рано тази година продаде контролния пакет акции на своята компания Beats Electronics срещу сумата от $309 млн., са свързани с новите албуми на хип-хип артистите Slim Da Mobster и Kendrick Lamar, които продуцира. Съгласно плановете му, щом тези проекти бъдат завършени, той ще излезе от студиото и ще посвети ежедневието си на своето семейство, "дотогава, докато отново усетя онзи гъдел и непреодолимо желание да се върна.

След 27 години, в които не съм спирал да правя музика, ако не броим единствения случай, когато напуснах студиото за период от две седмици, чувствам, че е настъпил момента да спра за известно време. Не завинаги – не бих могъл да спра да правя музика завинаги, тъй като не мога да живея без нея, за мен тя е като въздуха", обяснява Dre.

Сподели.