Допълнителна, 21-ва, джаз дата в програмата на О!Шипка за юли

Pinterest LinkedIn +

В последната дата на месеца, 31 юли, в "Сцена за авторска музика" О!Шипка "извънредно" ще се изяви още една формация, научи Avtora.com. "Работното" име, с което квартетът ще се представи, е Асен Дойкин Project, а програмата - акустичен джем-сешън.

Асен Дойкин е пианист, който рядко е в България, обикновено през лятото, но винаги се обажда на хората, с които с най-голямо удоволствие свири и които ще бъдат заедно с него на сцената и в импровизацията в О!Шипка. Това са Петър Момчев - саксофон, Мишо Йосифов, с едно "ако", тромпет и Димитър Димитров - барабани. Към тях, сподели Петър, е много вероятно да се присъединят Наско Попов - перкусии, с местожителство Холандия през по-голямата част от годината, китаристът Мирослав Иванов - Сафо, екс Infinity, Александър Владигеров - тромпет и други.

Роденият в Пазарджик Дойкин не е в България повече от 10 години, когато кандидатства и е приет със специалност пиано в най-елитното музикално учебно заведение в Америка - колежа Бъркли. И сега той живее, преподава и свири джаз в меката на джаза - Ню Йорк. Всяко лято, обаче, той се връща в България и има няколко свирения заедно с гореизброните свои колеги и приятели.

В този формат - квартет и тази програма, или по-скоро липса на програма, тъй като в неделя няма да се свирят стандарти, а също и с това име - Асен Дойкин Project, формацията едва ли ще бъде чута отново това лято. На джаз-фестивала в Банско, заедно с брата на Асен - Мартин Дойкин, контрабас, формацията ще се изяви като квинтет.

Сподели.