Dominion

Pinterest LinkedIn +

Вдъхновен от Legion на Скот Стюърт (Scott Stewart), Dominion е сериал на Syfy, който ще промени представите ви за ангелите. Сценарист на поредицата е Вон Уилмът (Vaun Wilmott), а, освен с фантастични създания, продукцията впечатлява и с интересни актьори като Алън Дейл (Alan Dale) и Антъни Хед (Anthony Head).

Като олицетворение на добрите сили в християнската култура ангелите са се превърнали в нарицателно за нещо добро. Е, тази представа беше разбита на пух и прах във филма на Скот Стюърт Legion, а сериалът на Syfy Dominion е тук, за да довърши започнатото.

Като във всеки фантастичен сюжет, препратките са много. Първо, историята като цяло прилича на осъвременен преразказ на тази за Иисус Христос. Прибавете към това невъзможна любов в стил Ромео и Жулиета, развиваща се фона на един зловещ постапокалиптичен свят, и резултатът започва някак да прилича на телевизионен вариант на The Hunger Games.

Не чак толкова дълбок, но пък с доста по-изразен фантастичен елемент, Dominion е подобаващо продължение на Legion и със сигурност няма да разочарова феновете на филма.

Идеята:

Dominion е продължение на историята, започнала с Legion. И, напълно логично, Скот Стюърт отново е замесен. Въпреки че главен сценарист на сериала е Вон Уилмът (Sons of Anarchy), Стюърт е не само режисьор, но и продуцент на поредицата.

Началото:

През декември 2013 година Syfy поръчват пилотен епизод на Dominion. Премиерата на сериала е на 19 юни 2014 година и е гледана от почти два милиона зрители в САЩ. Поредицата получава смесени оценки от критиката, а зрителският интерес към втория епизод е малко по-нисък в сравнение с първия.

Историята:

Действието в Dominion се развива 25 години след събитията в Legion. Войната, която Архангел Гавраил повежда срещу човечеството, е затихнала, а един от центровете на това, което е останало от някогашната цивилизация, е град Вега, разположен на мястото, на което е бил Лас Вегас. Архангел Михаил е избрал да се бие на страната на хората и продължава да ги защитава.

В началото на войната той е скрил Избрания - човешко дете, от което зависи оцеляването на всички. Единствената надежда. Не всички вярват в неговото съществуване. Не всички заслужават да бъдат спасени. Обществото във Вега е разделено на касти, а сред управляващите има жадни за власт, жестоки хора и предатели.

Избрания обаче съществува, макар самият той да не подозира ролята, която му е отредила съдбата.

Героите и звездите:

Кристофър Игън (Christopher Egan) е австралийски актьор, когото вероятно сте гледали в Resident Evil: Extinction или Letters to Juliet. В Dominion на него е поверена ролята на Алекс Ланън.

Обикновен войник (или поне така си мисли), Алекс има няколко сериозни проблема. Влюбен е в дъщерята на управника на града, а точно когато си мисли, че може да избяга с нея, се оказва, че тя че се е разколебала. Отдавна изчезналият му баща се завръща в града и разкрива тайна, която му коства живота и напълно променя този на Алекс.

Защото става ясно, че той е Избрания. Надеждата за спасението на човечеството е в неговите ръце. Факт, който самият Алекс приема точно толкова трудно, колкото и останалите, и товар, който може би изобщо не е готов да поеме.

Повечето от вас вероятно си спомнят Роксан МакКий (Roxanne McKee) от малката й роля в Game of Thrones. Този път обаче ще я видим в една от главните роли - тази на Клеър Райзън, дъщеря на управника на Вега. Клеър също е влюбена в Алекс, но когато решава да замине с него, баща й я изненадва с новината, че обмисля да се оттегли от властта. Малко след това градът е нападнат, а Креър разбира, че Алекс е Избрания. Факт, който означава за нея много повече, отколкото за него.

Алън Дейл (Alan Dale) е добре познат на феновете на сериалите с ролите си в NCIS, Once Upon a Time и The Killing. В Dominion ще го видите като генерал Райзън, баща на Клеър и управник на Вега.

Антъни Хед (Anthony Head) е в ролята на Дейвид Уийл, един от най-влиятелните в града, сенатор Уийл има собствен план за бъдещето и той включва семейството му да се сдобие с още повече власт. Това, което дори не подозира, е, че собственият му син (Люк Алън Гейл) е предател.

Том Уисдъм (Tom Wisdom) е в ролята на Архангел Михаил, който не само избира да се бие, за да спаси хората, но и да даде шанс на човечеството, спасявайки Избрания. Той е не само пазител на Вега, но и най-довереният съветник на генерал Райзън.


Сподели.