Доживяхме! Обявиха кой ще е новият Спайдърмен!

Pinterest LinkedIn +

След дълги месеци на очакване най-сетне стана ясно кой ще замени холивудската звезда Тоби Магуайър (Tobey Maguire) в най-прочутия му екранен персонаж - този на Spiderman.

Ролята на Питър Паркър в четвъртата част на хитовата поредица бе поверена на най-възрастния от всички кандидати - не особено популярния Андрю Гарфийлд (Andrew Garfield), когото познаваме единствено от "Въображаемия свят на доктор Парнасъс" (Антон) и сериала Doctor Who.

Босът на Sony Pictures Ейми Паскал (Amy Pascal) обаче побърза да защити избора на студиото, заявявайки, че всички са останали впечатлени от качествата, които Гарфийлд е представил на предварителния кастинг.

"Човекът паяк е класически супергерой, млад мъж, който съчетава способностите си да се бори срещу злото с най-добрите човешки качества. На този етап имахме нужда от лице, което да представя именно подобен персонаж.


Хийт Леджър, Лили Коул и Андрю във "Въображаемият свят на д-р Парнасъс"...

Такъв, който да въплъщава в себе си едновременно чувствителност и увереност в силите си на герой. Намерихме го в Андрю. Още когато го видяхме за първи път, а и след това - на кастинга, той ни убеди, че пред нас стои новият Питър Паркър", заяви Паскал.

На режисьорския стол също има ново име. Това е Марк Уеб, който не може да се похвали с особено впечатляваща визитка - зад гърба си има едва два пълнометражни филма и един епизод на популярния сериал The Office.

Иначе снимките на поредната част от хитовата сага трябва да стартират през декември тази година, а официално Spiderman 4 се очаква на екран на 3 юли 2012 година в модерния 3D формат.

Сподели.