Doctor Who отпразнува 50 години по най-добрия възможен начин (Видео)

Pinterest LinkedIn +

50 години след дебюта си на телевизионния екран Doctor Who е един от най-значимите символи на Великобритания с милиони фенове по целия свят.

Големият юбилей определено беше едно от най-очакваните събития във вселената на Доктора и няма спор - в момента е невероятно вълнуващо да си част от тази вселена.

Както може да се очаква, всички погледи бяха фокусирани върху специалния 90-минутен епизод The Day of the Doctor, който най-после събра заедно Докторите на Дейвид Тенант (David Tennant) и Мат Смит (Matt Smith).

Всичко, на което се надяваха зрителите, се оказа реалност - химията между двамата е повече от изключителна, а присъствието и на "забравения Доктор", изигран от Джон Хърт (John Hurt) беше точно необходимата специална добавка.

Сценаристът на шоуто Стивън Мофат (Steven Mofatt) се е постарал да изпълни много от желанията на феновете, като историята му едновременно отдава заслуженото на миналото и гледа напред към бъдещето на Доктора.

Въпреки че много почитатели на поредицата имаха желанието да видят и Доктори от класическия период на шоуто като Питър Дейвисън (Peter Davison), Колин Бейкър (Colin Baker) и Силвестър Маккой (Sylvester McCoy), това така и не се случи. Поне не в The Day of the Doctor.

Тримата обаче, заедно с Доктор No.8 Пол Макган (Paul McGann) и куп минали и настоящи актьори от сериала, участваха в друг специален епизод - The Five(ish) Doctors.

Изключително забавната серия проследява събирането на Дейвисън, Маккой и Бейкър и опитите им да се включат в празненствата за 50-годишнината - епизод, който определено не е за изпускане.

Doctor Who се завръща на Коледа с последнoто участие на Мат Смит като Доктора и дебюта на следващия, 12-ти Доктор - Питър Капалди (Peter Capaldi).


Сподели.