Добри уеб камери на изгодни цени: Ето на какви функционалности да заложите за качествен звук и ясен образ

Pinterest LinkedIn +

Десет години по-късно уеб камерите са далеч по-усъвършенствани от своите първообрази, предоставяйки почти неограничени възможности и приложения.

Наличните на пазара уеб камери на цени, достъпни за подобна инвестиция, предлагат множество приложения, а изборът може да изглежда като сериозно предизвикателство, именно заради разнообразието от марки и параметри.

По-високата стойност на някои от уеб камерите е напълно оправдана, тъй като те разполагат с прецизни обективи, осъвременен софтуер с цел минимизиране на шумовете, което съответно е гаранция за отлични впечатления от преживяването.

Преди покупката обърнете внимание на важните параметри:

Мегапикселите са ключови и определят до каква степен пресъздадените образи ще са с добър контраст и резолюция. Разбира се, че те няма да достатъчни, ако не са подкрепени от обектива и от механизма за фокусиране.

HD видео е система, която се счита за по-високо ниво от стандартната. Съществуват уеб камери, снабдени с нея, като това дава възможност за запис на видеото на носител, но не и стриймване на HD, защото интернет връзките трудно могат да осигурят нужната скорост за пренасянето на данните.

Вграденият микрофон е почти обичайно допълнение на уеб камерите, но ако липсва, трябва да се сдобиете с него и със слушалки, за да може да осъществявате видео разговори.      

Новите модели уеб камери позволяват максимално фокусиране върху обекта, благодарение на автофокуса. Така устройствата проследяват движението на обекта и осигуряват автоматично фокусиране, като се избягва необходимостта от ръчно настройване. Когато при видео разговори се очаква събитията да се случват в движение, а също и при снимки в близък план, препоръчително е камерата да е оборудвана с автофокус.

Обективът се явява една съществена характеристика – точно той определя колко светлина да достигне до сензора, което рефлектира върху яснотата и детайлността на образите. Стъклените обективи се считат за по-удачни от пластмасовите, защото при вторите се получава изкривяване на картината.

Проверете още дали техниката притежава софтуер за корекция на звука, а също и опция за оптимизиране, когато светлината е слаба и неравномерна. Интерактивните забавления също са бонус – програма за аватари, шапки или очила за лицето и триизмерни тапети за фон.

Преглеждайки подробно функционалностите, бързо може да отсеете онези, които приемате за основополагащи, а останалите – за екстри.

Това ще определи приблизително и рамката на бюджета ви. Все пак, ако използвате обратната стратегия, със сигурност е по-разумно на първо време да определите целта си при употребата на уеб камера. След като вече сте изяснили потребностите и предпочитанията си, решението на задачата ще изглежда далеч по-лесно при избора на най-добрия модел за вас.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.