До 20 години импланти в човешките глави ще правят достъпно цялото знание за секунди

Pinterest LinkedIn +

Иновативни мозъчни импланти могат да обезсмислят училището, защото ще правят цялото знание достъпно в главите ни за броени секунди, информира Pixelmedia.bg.

Това заяви експертът по изкуствения интелект Николас Кайринос, цитиран от "Daily Star". Той е основал стартиращата фирма Fountech.ai, която ще се занимава с разработки в тази област.

Според него т.нар. "Google brain implants" ще позволяват на хората да научават всичко, което ги интересува в реално време и в контекста на ситуацията, в която се намират. Специалистът очаква това да стане през следващите две десетилетия.

"Google ще бъде в главата ви и това твърдение не е пресилено. Ще бъде като да имаш много умен асистент, който ще мисли почти като теб" - посочва Кайринос.

Подобна технология обаче събужда и редица притеснения за опасностите от контрол върху съзнанието, както и за това кой ще контролира знанието, до което получаваме достъп.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.