DmC Devil May Cry закова първото място в UK Top 40 VGC

Pinterest LinkedIn +

Отличено оцененият от критиката (AS:86/100) hack and slash beat 'em up на Ninja Theory DmC Devil May Cry свали от първото място в британския чарт за видеоигри FIFA 13 непосредствено след рилийза си.

Петата игра от култовата поредица за Данте, замислена като продължение на Resident Evil сериите, е първото заглавие на Capcom, което успява да покори UK Top 40 от близо четири години насам, повтаряйки постижението на Resident Evil 5.

В същото време продажбите на DmC са три пъти по-слаби от тези на Devil May Cry 4, която се появи през 2008 г., въпреки че четвъртата игра от поредицата излезе в петък – традиционния премиерен ден за нови заглавия на Острова, докато новата влезе в търговските вериги във вторник (15 януари).

Засега DmC е налична само в конзолните си версии, но PC портът й ще се появи с десет дни закъснение на 25 януари 2013 г.

Call of Duty: Black Ops 2 допълва челната тройка в това издание на класацията, при чието компилиране не се взимат предвид дигиталните продажби на видеоигри за нито една платформа. Следват Far Cry 3 и Need for Speed: Most Wanted на останалите две позиции от топ 5.

И тази седмица в целия Топ 40 не фигурират Wii U и Vita ексклузивни заглавия, а DmC Devil May Cry е единственото ново заглавие изобщо.

Сподели.