Джордж Клуни ще се насочи към Куба с новия си режисьорски проект

Pinterest LinkedIn +

След като миналата година постигна значителен успех с "Маската на властта" (Ides of March), Джордж Клуни (George Clooney) е готов за следващия си режисьорски проект.

Лентата, зад която стоят Focus Features, се казва The Yankee Comandante и ще разказва истинската история на американец на име Уилям Алекзандър Морган (William Alexander Morgan), който помага на Фидел Кастро (Fidel Castro) и кубински бунтовници да прекратят диктатурата на Фулхенсион Батиста.

Не е изненадващо, че филмът отново е с политическа насоченост, както и някои от предните режисьорски опити на актьора. Продуцент на лентата заедно с Клуни ще е Грант Хеслов (Grant Heslov), като двамата работиха заедно и по много очаквания режисьорски проект на Бен Афлек (Ben Affleck) – "Арго" (Argo), който ще дебютира по-късно тази година.

Въпреки ролята си на режисьор, Джордж Клуни не се е отказал и от актьорската игра. Следващото заглавие, в което ще участва е sci-fi трилърът на Алфонсо Куарон (Alfonso Cuaron) – Gravity, където Клуни ще си партнира със Сандра Бълок (Sandra Bullock).

 

Сподели.