Джони Деп в Бургас или как се роди историята на Жоро Депа

Pinterest LinkedIn +

"Джони Деп куфее инкогнито на Prodigy в Бургас", "Деп в Бургас, дошъл за Спирит", "Джони Деп дебне инкогнито на Spirit of Burgas", "Летисия и Деп си чукнаха среща в Бургас" - тези и още много подобни заглавия заляха родната преса преди няколко седмици.

Надеждата

Факт е, че твърденията за сензационното гостуване на холивудската звезда у нас бяха придружени с куп снимки, че дори и аматьорски видеоклип, показващ актьора на терасата на хотелската му стая в тузарския Грандхотел "Приморец.
 
На изкусната манипулация, че "капитан Спароу" е решил лично да прослуша една от любимите си банди, се вързаха дори и в община "Бургас" и по-конкретно кметът Димитър Николов, който разкри, че от управата на хотела му "потвърдили" за визитата. Далеч по-лаконични бяха от охранителната фирма "ВИП Секюрити", които принципно пазят всички звезди, гостуващи в България. "Не можем да потвърдим новината. Част от въпросната лична охрана и е да пазим професионална тайна за клиентите си", заявиха оттам.
Get the Flash Player to see this player. 

Както често се случва обаче, слухът бе превърнат в реалност от медиите, като дори наяве излязоха любопитни подробности за гостуването на Деп - поискал в стаята си 150 свещи, изискани френски вина, купа с екзотични плодове и прочие. От ВИП-крилото на хотела той се придвижвал до изхода с отделен асансьор, до който останалите гости нямали достъп. Е, в крайна сметка трикът се получи - мнозина си тръгнаха от Бургас, убедени, че любимият им актьор действително е бил у нас...  

Реалността

Дни след края на тазгодишното издание на Spirit of Burgas мистерията бе разбулена ( нещо, което можеше да се случи и далеч по-рано, ако някой си бе направил труда просто да се допита до личния пи-ар на актьора (Робин Баум), който докато се "кефеше на Prodigy в Бургас", същевременно се припичаше и с половинката си Ванеса Паради на Хаваите).
 
Оказа се, че цялата история е рекламна кампания, целяща да популяризира стартиращ в интернет сайт с конкурс за летни снимки. За целта бе нает третокурсникът по актьорско майсторство от НБУ при Цветана Манева - Георги Велизаров, който има поразителна прилика с Джони Деп. Зад реализацията пък стои продуцентската компания "24-7", която принципно се занимава с реклама на известни марки и събития.
 
 
"Започвах деня си с 20-минутен ритуал, в който се учех да копирам характерните за Джони жестове. Той си има специфични тикове, които не са толкова трудни за копиране. Отделно от това екипът изрисува върху ръцете ми идентични копия на безбройните му татуировки, не ми позволяваха и да се къпя, за да докарам прическата.
 
Още по-сложно ми беше да спя с дрехите, тъй като Деп принципно се носи с доста омачкано облекло. Въобще, търсеше се прилика на почти 100% и в най-дребните детайли. Например 10 дни трябваше да говоря само на английски и да забравя родния си език. За контакти с външния свят и дума не можеше да става", разкрива Георги.
 
Доста успешно се получил и ... уж случайният му дебют пред българска публика. Бил обграден с няколко здравеняци и издокаран като именития си колега и трябвало по най-бързия възможен начин да премине през фоайето на хотела. Разбира се, за повече достоверност, имало и няколко мними фотографи, които били грубо разбутани от охраната. Това се оказало достатъчно зрителите да "клъвнат", а покрай тях да се получи и очакваният резултат в пресата.
 
 
"Целта ни не бе да настроим някой негативно. Вероятно това би се получило при хора, които нямат чувство за хумор, но пък не смятате ли, че е крайно време българите да престанем да взимаме нещата толкова сериозно?! Подобни провокации има навсякъде по света и не смятам, че сме направили нещо кой знае колко различно", коментира пък един от хората, стоящи зад "24-7" - продуцентът Калоян Лалев.
 
Той реши и да обобщи цялата ситуация с шеговитото "Просто вкарахме един студент, който прилича на Джони Деп в един хотел. Оттам насетне оставихме всичко на медиите".
 
 
За да е пълна истерията около мнимата визита обаче, в рекламната кампания на сайта участие взе и манекенката Диляна Попова. Тя се превъплъти в ролята на ... Летисия Каста, след като се появи в компанията на българския Деп за десетина секунди на терасата на хотелската му стая.
 
Това всъщност и доведе до слуховете за романтичната среща на актьора със сексапилната му френска колежка. Още повече, че в настоящия момент Каста действително бе в Бургас, където се пренесе снимачният екип на новата продукция на Камен Калев - "Островът".  
 
 
В този момент едва ли някой се е замислил, че за всичките тези години, докато е в прегръдките на Ванеса Паради, Деп нито веднъж не е дал дори и признак за мимолетна афера с друга жена. Крайният резултат обаче е достатъчен да убеди всички ни, че богатото човешко въображение е най-добрият ни приятел, но и най-лошият враг. За финал пък родния Джони добавя с усмивка на лице - "Вече се опитвам да не се правя на него и да се върна към собственото си амплоа. И повярвайте ми, наистина ми е трудно да го сторя". 

Българин - дубльор на Деп в "Карибски пирати"

И докато Велизаров продължава да мечтае за среща с популярния си колега, се оказа, че друг българин действително е дублирал холивудската звезда. Това е 31-годишният Тодор Димитров, който е участвал в екипа на "Карибски пирати 3". Там той е замествал в някои сцени основно Орландо Блум, но веднъж му се е случило да се вживее в ролята и на Джак Спароу.
 
 
Тогава той се снима за спомен лично с любимеца си, който първоначално предполага, че Тошко е руснак. Е, след отговора "Близо си, всъщност съм българин", поне можем да сме сигурни, че нищо чудно в следващите години действително да видим Джони у нас. Дай боже...
Сподели.