Джони Деп отново работи с Дейвид Кеп по филмова адаптация на Mortdecai

Pinterest LinkedIn +

The Lone Ranger (Самотният рейнджър), който се оказа провал във всяко отношение, вече е зад гърба на Джони Деп (Johnny Depp) и актьорът се насочва към нови проекти.

Към ролите си в Transcendence и Into the Woods през 2014 г. звездата вероятно ще добави в графика си и участие в новата филмова адаптация на романа The Great Mortdecai Moustache Mystery от Кирил Бонфильоли.

Главният персонаж е антигерой, ексцентричен любител на изкуството, който е по следите на открадната картина. В нея се съдържа код за сейф, пълен с голямо богатство от Втората световна война.

В преследването й главният герой ще се конкурира с "ядосани руснаци, британците от МИ5, съпругата си, както и опасен международен терорист".

Режисьор на продукцията е Дейвид Кеп (David Koepp), който последно работи по трилъра Premium Rush (Спешна пратка), и с когото Деп снима The Secret Window (Тайният прозорец) по разказа на Стивън Кинг (Stephen King).

Все още няма обявена дата за начало на снимките на Mortdecai, но според самия Джони Деп филмът вероятно ще се вмести между Into the Woods, който се очаква през 2014 г., и Pirates of the Caribbean 5 (Карибски пирати 5), планиран за 2015 г.

Сподели.