Джони Деп обяви следващите си филмови проекти

Pinterest LinkedIn +

Джони Деп (Johnny Depp) разкри кои са следващите два проекта, към които проявява интерес и за които преговаря през собствената си филмова компания Infinitum Nihil. Това са The Night Stalker - римейк на едноименния телевизионен филм от 1972 г., и исторически филм за американския герой Пол Ревир (1735–1818), взел участие във Войната за независимост.

В The Night Stalker, 48-годишният Джони Деп ще се превъплъти в чикагския репортер Карл Колчак, провеждащ разследвания относно криминални случаи, в които са намесени свръхестествени случаи. Телевизионният филм и произлязлата от него многосерийна поредица, чиято главна роля изпълнява покойният вече Дарън Макгавън, са считани за духовни предшественици на култовия франчайз The X-Files.

Във втория филм, Джони Деп също ще изпълнява главната роля – на бостънския бижутер и патриот Пол Ревир, чието име е записано с главни букви в американската история, тъй като той е човекът, предупредил колониалните патрули за британската инвазия преди битките при Лексингтън и Конкорд, а легендарната му среднощна езда вдъхновява Хенри Лонгфелоу за написването на поемата Paul Revere's Ride. По непотвърдена информация, с написването на сценария за този филм са се заели Лий и Джанет Бачлър – авторите на скрипта на Batman Forever.

Докато тези два проекта все още са под въпрос и нямат ясни срокове, Джони Деп вече се подготвя за снимките на уестърна The Lone Ranger, в който ще изпълни ролята на Тонто под режисурата на Гор Вербински, а в края на октомври по големите екрани ще излезе най-новият филм с негово участие – приключенската драма The Rum Diary, в която си партнира с Аарон Екхарт.

Сподели.