'Джипсита' от фамилията Gipsy Kings изнесоха горещо шоу в НДК

Pinterest LinkedIn +

Чувствено фламенко, румба, цигански ритми и танци предложи концерта на музикантите от Gipsy Kings Family в София, предвождани от Марио Рейес (Mario Reyes) . Близо 4000 души посетиха шоуто на "джипситата" в Зала 1 на НДК, в което участие взе и известната танцьорка Пилар Кармона (Pilar Carmona).

На фона на високите температури извън залата, градусите в НДК се покачиха едва след старта на близо двучасовото шоу на темпераментните артисти.

 
Марио Рейес (седнал) предвождаше музикантите от Gipsy Kings Family Снимка: Avtora.com 

Марио Рейес и компания поднесоха виртуозни струнни изпълнения с пет акустични китари, мощен перкусионен саунд и чувствено пеене, съпътствано от характерни цигански извивки и интонации.

Потомствените китаристи изпълниха най-големите си хитове в комбинация с нови парчета. Бурни и ритмични мелодии се редуваха с лирични и протяжни композиции. Със страстни танци и чаровна усмивка на сцената се 'вихреше' темпераментната танцьорка Пилар Кармона.

 
Пилар Кармона - горещи танци Снимка: Avtora.com

Сред безспорните любими песни на публиката, като “Bamboleo”, Baila Me, “Djoba Djoba”, "Volare", “Sol Y Luna”, “Джипси кралете” представиха пред българска публика и нови композиции, като “Inocente” и “Mi Corazon”.

 

Под формата на виртуозно изпълнени кавъри бяха поднесени и няколко вечни класики. Сред тях бяха “My way” (написана от Paul Anka и популяризирана от Frank Sinatra), изпята тук на непознат цигански диалект, испанската "Bеsame Mucho" и песента на Стинг -"Fragile", която Марио Рейес обеща да изпълни в предварително интервю за Avtora.com.


Един от изненадващите за публиката моменти дойде, когато на сцената излезе член на организационния екип на концерта, за да обяви, че следващата песен “неговите приятели Gipsy Kings ще изсвирят специално за неговата приятелка”.

Така и стана – момичето излезе на сцената и на фона на аплодисменти, двамата потънаха в горещ танц, а циганските виртуози изсвириха една от най-емоционалните си балади – “Un Amor”.

Запленена от магията на “румба хитано”, както музикантите от Gipsy Kings Family сами наричат своята музика, публиката успя да извика два пъти на бис популярните изпълнители. Концертът завърши с масови песни и танци, по време на които зрители и музиканти се смесиха на сцената.

Сподели.