Джими Кимел изпревари Летърман, застраши Джей Лено в битката с рейтинги в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Първият епизод на Jimmy Kimmel Live с нов, по-ранен начален час, чийто гост бе холивудската звезда Дженифър Анистън, е гледан от 3.1 млн. – аудитория, близка до тази на вездесъщия Джей Лено и неговото Tonight Show и по-голяма от тази на Дейвид Летърман.

Това е също така най-голямата аудитория в кариерата на 45-годишния Кимел, чието шоу се излъчваше в полунощ, а сега началният му час е променен на 23:35, което го прави пряк конкурент на двамата ветерани в бранша, по-възрастни от него средно с 18 години. Шоуто на Кимел върви по ABC, на Лено – по NBC, а на Летъртман - по CBS – трите най-големи телевизионни компании в САЩ.

В най-желаната и атрактивна за рекламодателите таргет група – хората на възраст между 18 и 49 Kимел е привлякъл около 30% повече зрители от Летърман (887 000 срещу 683 000).

"Сега съм с 25 минути по-близо до мечтата на живота ми – да бъде ко-водещ на The View", шегува се Кимел, визирайки дългогодишното и извънредно популярно в Северна Америка дневно ток-шоу на Барбара Уотърс.

Сподели.