Джим Кери защити жената с окървавената глава на Тръмп

Pinterest LinkedIn +

Целият свят разкритикува телевизионната водеща и комедийна звезда Кати Грифин (Kathy Griffin) заради скандалната снимка, на която тя държи окървавена маска, изобразяваща главата на президента на САЩ Доналд Тръмп (Donald Trump).

Много хора не приеха "шегата", с която Грифин реши да илюстрира "политическото убийство на медиите" в Щатите. Срещу противоречивия протестен акт се изказаха много хора – от самия Тръмп до дъщерята на опонентката му в президентските избори Челси Клинтън (Chelsea Clinton).

Грифин с кървавата маска

Обаче се намериха и доста защитници на жената с кървавата президентска глава. Сред тях се оказа и комикът Джим Кери (Jim Carrey). По време на интервю за Entertainment Tonight той коментира въпроса как един комедиен актьор преценява кога шегата излиза извън границите на добрия вкус.

"Според мен работата на комика е именно да прекосява тази граница, и то всеки път. Защото тя не е реална.

Ако решиш да застанеш в светлината на прожекторите и правиш откачени неща (като Тръмп), ние (комиците) сме последната защитна линия. Наистина, гласът на комедийния актьор е последният глас на истината в цялата тази ситуация. Невъзможно е да излезем от тази роля", обяви Кери.

Сред защитниците на скандалната Кати Грифин се оказа и един от пионерите на телевизионния шоу бизнес Лари Кинг (Larry King). 83-годишният изрази в Туитър недоумението си от факта, че хората все още "се закачат" с водещата. "Тя направи грешка. Извини се. Хайде да приемем извинението ù и да продължим напред", написа Кинг в Туитър.

Кати Грифин

Комедийната актриса е доста популярна в САЩ, което обяснява и големия шум, който се вдигна около снимката ù с "отрязаната глава". Освен че развеселява телевизионната публика отвъд Океана, тя е известна и като активистка на местната организация на ЛГБТ (Лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални), а една от многото каузи, с която е ангажирана лично, е тази за узаконяването на еднополовите бракове.

Сподели.