Джесика Частейн - новата любимка на Холивуд

Pinterest LinkedIn +

Доскоро може и да не сте чували името "Джесика Частейн", но след изминалата 2011 година, тази тенденция се промени до голяма степен. Чаровната актриса постигна изключителен пробив в кино средите, след участието си в няколко забележителни заглавия, сред които "Дървото на живота" и The Help (като за последния, бе номинирана и за първия си Оскар). А възходът й едва започва.

Старт на кариерата

Джесика Частейн е родена в Северна Калифорния през 1981 г. Интересът й към актьорската игра се проявява от ранна детска възраст, когато започва да посещава школата по изкуства Джулиард. След завършването си тя получава роли в няколко утвърдени сериала, сред които "Спешно отделение" (E.R) и "Вероника Марс" (Veronica Mars).

Очаквано, не минава много време, преди талантът на Джесика да е забелязан. През 2008 г. тя получава възможност да се превъплъти във водещия персонаж в инди продукцията "Джолийн" (Jolene).

Критиката оценява ласкаво играта й и това води до куп предложения - нещо, което е факт и до днес. Следват Stolen и хорър драмата The Debt, преди да дойде най-силната година в кариерата й - 2011 г., през която тя участва в шест филма, два от които са номинирани за Оскар, а самата Частейн да получи първата си номинация за златната статуетка.

Джесика Частейн (Jessica Chastain)

Лесно приспособима, Джесика без проблем се справя с всяка роля, като играта й далеч не е стереотипна, а с голяма доза личен почерк. В "Подслон" (Take Shelter), "Южнячки" (The Help) и "Дървото на живота" (Tree of Life), актрисата се превъплъщава в доста сходни персонажи, но въпреки това успява да придаде на всяка от героините си нюанси, отличаващи ги една от друга. Излъчвайки доброта и невинност, тя е перфектна в роля на майка и домакиня в гореспоменатите заглавия (и особено в "Дървото на живота").

Пробивът - "Дървото на живота" и The Help

В амбициозната продукция на Терънс Малик, Частейн представя изключително драматично героинята си, като не пести сълзи за това. Със същата отдаденост актрисата се забелязва и в останалите си роли. Частейн спечелва публиката с неподправения си чар и любов, които сякаш струят от нея.

За ролята си в "Южнячки" (The Help), тя дори получава номинация за Оскар за Най-добра поддържаща женска роля, като според мнозина съвсем не е била далеч от това да грабне наградата.

Oчакванията

Въпреки пропуснатия успех, вече голяма част от широката публика не се съмнява, че възходът на Джесика Частейн тепърва предстои.

Джесика Частейн (Jessica Chastain)

За 2012 година звездата вече има куп ангажименти. Освен участие в новия, все още неименуван проект на Терънс Малик, тя ще вземе участие (озвучавайки персонаж)  в третата част на "Мадагаскар", Tar, Mama, както и в криминалната драма Wettest County. 

Подбирайки перфектно филмите, в които участва, актрисата разгръща потенциала си с всяка следваща роля и показва, че макар да я виждаме често на големия екран, най-доброто от нея тепърва предстои.


Сподели.