Джери Зайнфелд обяснява какво е смешно и как пише шегите си

Pinterest LinkedIn +

В интервю за New York Times от 2012 година Джери Зайнфелд - създател и изпълнител на главната роля в култовия ситком Seinfeld, отличен с Emmy, Златен глобус, SAC и още куп други награди - споделя "техниката" си на композиране на хумористични диалози, която сравнява с процеса на писане на песни. 60-годишният комик, който през 2014 година отново оглави класацията на най-богатите актьори в света, твърди, че пише винаги на лист хартия и се чувства отблъснат от идеята за мигащия курсор на монитора на компютъра, както и че създаването на качествени шеги се основава на усета към перфектната дължина като брой думи и времетраене ("Налага се буквално да дялаш букви от думите, за да не бъде нито секунда по-дълга, отколкото трябва"), подкрепяйки твърденията си с примери. По повод на огромното му богатство, надхвърлящо $800 милиона, от Wealth-X заявиха: "С подобна банкова сметка Джери Зайнфелд се смее по целия път до банката и обратно". Едно е сигурно - не богатството прави Джери смешен. Т

В интервю за New York Times от 2012 година Джери Зайнфелд - създател и изпълнител на главната роля в култовия ситком Seinfeld, отличен с Emmy, Златен глобус, SAC и още куп други награди - споделя "техниката" си на композиране на хумористични диалози, която сравнява с процеса на писане на песни.

60-годишният комик, който през 2014 година отново оглави класацията на най-богатите актьори в света, твърди, че пише винаги на лист хартия и се чувства отблъснат от идеята за мигащия курсор на монитора на компютъра, както и че създаването на качествени шеги се основава на усета към перфектната дължина като брой думи и времетраене ("Налага се буквално да дялаш букви от думите, за да не бъде нито секунда по-дълга, отколкото трябва"), подкрепяйки твърденията си с примери.

По повод на огромното му богатство, надхвърлящо $800 милиона, от Wealth-X заявиха: "С подобна банкова сметка Джери Зайнфелд се смее по целия път до банката и обратно".

Едно е сигурно - не богатството прави Джери смешен. Той просто знае как да свързва думите - само такива думи, които сами по себе си смешни - в смешни фрази, изречения и параграфи. Затова можем единствено да извикаме в хор: Джери - президент!


Сподели.