Джеймс Камерън снима "Аватар" 2 и 3 едновременно

Pinterest LinkedIn +

В съответствие с плановете, които декларира в края на миналата година, Джеймс Камерън (James Cameron) е започнал работа по сценариите на двете продължения на най-касовия пълнометражен филм на всички времена - "Аватар" (Avatar). Неговият работен график е съобразен с амбициите на Fox Filmed Entertainment да издадат втория и третия филм от sci-fi поредицата за необикновения свят на Пандора и неговите приказни обитатели в разстояние на една година - в края на 2014-та и 2015-та, като за целта отличеният с Оскар режисьор ще снима двете ленти едновременно.

Камерън потвърждава също, че целият актьорски състав от първия филм ще повтори ролите си в неговите продължения и разкрива решението си, координирано с Fox Filmed Entertainment, част от приходите от прожекциите на Avatar 2 и 3 да бъдат предоставени за благотворителност.

В унисон с посланието на филма, създаден изцяло по идея на Камерън, средствата ще бъдат насочени към подпомагането на различни екологични каузи. Революционният блокбъстър "Аватар" (Avatar) се появи по екраните в последните дни на 2009 г., спечели три награди Оскар наред с още над 30 филмови отличия и генерира приходи от близо 2.8 млрд. долара в световен мащаб.

Сподели.