Джаз фестът в Банско тръгва из страната

Pinterest LinkedIn +

За първи път едно от най-мащабните и колоритни музикални събития – Международният джаз фестивал в Банско ще излезе извън рамките на планинския град.

Музиканти от фестивала ще изненадат феновете на джаза със специални концерти на блус и госпъл певицата Джанис Харингтън (Janis Harrington) и холандската nu jazz формация Прафул (Praful) в София, Пловдив и Златни Пясъци. Идеята на организаторите е повече хора да се докоснат до музиката, която всяка година води в Банско хиляди фенове.

За любителите на стиловете nu-jazz, electronica, down-tempo и world music концертът на Прафул със сигурност ще е уникално събитие. За първи път тяхна солистка е Мирта Вамбруг. Тя е от кубински произход и е сред най-утвърдените имена в европейския латино джаз.

Прафул (на малката снимка) свири на саксофон, флейта и бансури. Той е германец, избрал Амстердам за свой дом в края на 80-те. А когато дебютира в САЩ през 2003 г. е посрещнат възторжено като ”полъх на свеж въздух в американския съвременен джаз".

Албумът му остава в американския билборд чарт в продължение на 70 седмици!


Мирта Вамбруг : "Музиката е езикът, на който всички говорят и всички разбират"

Със своите гости от 16 държави и 36 националности, фестивалът в Банско е единственото у нас събитие, което позвалява на публиката да се докосне до музикалните постижения на различни култури.

Програмата на фестивала може да видите тук!

Сподели.