Джаред Лето ще влезе в кожата на култовия Анди Уорхол и ще е идеален за ролята

Pinterest LinkedIn +

Джаред Лето вече се е утвърдил като един от най-талантливите съвременни актьори. Майсторските му превъплъщения във филми като Dallas Buyer's Club, Suicide Squad, Requiem for a Dream и др. впечатлиха хиляди киномани, а следващото предизвикателство, пред което актьорът ще се изправи, е да влезе в кожата на един от най-ексцентричните и значими образи от миналия век – авангардния артист Анди Уорхол.

Освен че ще играе в предстоящия едноименен филм, Лето ще бъде и продуцент на проекта заедно с Майкъл Де Лука, благодарение на когото на бял свят са лентите The Social Network, Captain Phillips и др.

Сценарист ще бъде Терънс Уинтър, познат на киноманите с работата си по The Wolf of Wall Street (Вълкът от Уолстрийт). Самата историята ще бъде базирана на биографичната книга от 1989 г. "Уорхол: Биографията".

Създателите на проекта са си поставили за цел да сътворят нещо грандиозно и величествено, което да достигне до възможно най-много зрители. Предстоящият им филм има достатъчно потенциал да бъде велик и да обира Оскари в някои от следващите сезони за награди, така че ще следим с интерес работата по него.

Сподели.