Джак Уайт: Музиката на Lady Gaga е единствено имидж без съдържание

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на The White Stripes - Jack White - разкритикува остро поп културата и певици като Lady Gaga в частност, като я нарече "напълно изкуствена", а музиката й - "единствено имидж без съдържание зад него".

В интервю за Esquire, музикантът сподели: "Не мисля, че тя го изживява, защото всичко това е изкуствено. Всичко е имидж без никакъв смисъл. Но принадлежи на епохата, защото хората искат именно това. Те искат публикация в Twitter, jpeg и MP3."

В същото интервю Уайт споделя и мнението си за съвременната поп култура изобщо:"Целта на съвременната знаменитост е да се приравни под общия знаменател: "Хей, аз съм човек като вас. Обичам бира и футбол". Особено в реалити предаванията, където хората се правят на глупаци, само и само да докажат това."

"Twitter е перфектният пример за модерен живот", добавя той. "Мисля, че единствените, които трябва да имат акаунти, са комедиантите. Защото всичко това е за хората, които се изразяват в един ред."

По-рано тази година Уайт издаде дебютния си солов албум Blunderbuss, с който се изкачи до върха на Billboard 200 и получи три номинации за Грами 2013. През октомври излезе поредния сингъл от проекта, Blues On Two Trees.

Сподели.